Bu da Kadın Müzesi

Güncelleme Tarihi:

Bu da Kadın Müzesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2010 11:40

İZMİR'e bir kadın müzesi kazandırmak için çaba gösteren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, bu amaçla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri için İzmir'e gelen, Almanya'nın Bonn kentindeki Kadın Müzesi'nin Müdürü Gudrun Angelis ve Alman Boşkonsolosu Stefan Schneider ile görüştü.

Haberin Devamı

Konak Belediyesi, Almanlarla işbirliği yaparak İzmir için örnek bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Amozanlar'ın kurduğu dillerden düşmeyen, kadınlarının güzelliğinin yanında çağdaş yapısıyla da her zaman adından söz ettiren İzmir'e bir ‘kadın müzesi’ kazandırmak için harekete geçti. Tartan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri için İzmir'e gelen, Bonn Kadın Müzesi Müdürü Gudrun Angelis ve Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Stefan Schneider ile bir araya gelerek, en kısa sürede hayata geçirmeyi istediği bu projeyi konuştu.
Başkan Tartan, Türkiye'nin gülen yüzü İzmir'e onun aydınlık yüzlü çağdaş kadınlara, sanatçılara yakışacak, tüm ülkeye örnek olacak bir kadın müzesinin kendisinin de hayali olduğunu söyledi. Açtıkları Oyuncak Müzesi'nin büyük ilgi gördüğünü belirten Tartan, “İzmir'i bir sanat, müzeler kenti yapmak için çalışıyoruz. Alman Bonn Müzesi yetkilileri ile bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. Kadınların kurduğu bir kente, onların adını taşıyan bir müze kurmak bizleri çok mutlu edecek” dedi.

Haberin Devamı


Bu da Kadın Müzesi
 
Bu da Kadın Müzesi

Bonn Kadın Mü zesi Müdürü Gudrun Angelis, kadın müzesinin Almanya'da 1981 yılında kurulduğunu, ana fikrinin kadını sanata teşvik etmek, temasının da kadın ve politika olduğunu belirterek, “Müzemizde sanatçı kadınlarımız sanat eserlerini sergiliyor, sanat tarihi konularında çalışılıyor. Ayrıca sağlık konuları da işleniyor. Başka ülkelerden sanatçılar da bu çalışmalara sanatları ile katılıyor. Amatör sanatçıların profesyonelleşmesi için kurslar düzenleniyor. Ayrıca müzenin bir bölümünde çocuk atölyesi bulunuyor, iki de pedagog görev yapıyor. Kadına şiddet sorunu Almanya'da da var. Almanya'da erkekler kadını dövünce sığınma evlerine gönderilip, evlerinden uzaklaştırılıyor. Dünyada farklı 28 ülkede kadın müzesi var. Bir yenisinin İzmir Konak'ta kurulması için Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ile işbiriliği yapacağız” dedi.
Alman Başkonsolos Stefan Schneider de İzmir'in çağdaşlıkta bir Avrupa ülkesi seviyesinde olduğunu belirterek, “Ben de İzmir gibi aydın ve çağdaş kentte görev yapmaktan çok mutluyum. Kadınlar bu çağdaşlığın öncülüğünü yapıyorlar. Üstelik bir o kadarda kibar ve güzeller. Kadın müzesinin güzel İzmir'e kazanıldırılmasına en çok sevinenlerden biri de ben olacağım. Bu konuda her türlü desteği vereceğim, üzerime düşen görevi seve seve yerine getireceğim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!