Arjantin'in çalıntı çocuğu

Güncelleme Tarihi:

Arjantinin çalıntı çocuğu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2010 14:41

Victoria Donda, 'Ben, Victoria, Arjantin Diktatörlüğünün Çalıntı Çocuğu' adlı kitabını Fransa'da yayımladı. Kitap Arjantin'de yaşanan eski bir dramın ortaya çıkmasına sebep oldu.

Haberin Devamı

Victoria (33), kitabının piyasaya çıkışıyla ilgili açıklamasında, 70'li yıllarda çekilmiş bir fotoğrafı gösteriyor ve “Bunlar benim biyolojik annemle babam” diyor. Fotoğraftakiler, Donanma Teknik Okulunun gizli gözaltı merkezinde işkence gördükten sonra ortadan kaybolan “Cori” (Hilda Perez) ile “Cabo” (Jose Donda) adlı gerillalar.

Bir başka fotoğrafta kendisi ile kız kardeşini yetiştiren “annesi”Esther görülüyor. “Babası” ise bugün diktatörlük döneminde işlenen suçlardan yargılanmakta olan eski bir donanma subayı Juan Antonio Azic.

Her şeyin 24 Temmuz 2003'te babası zannettiği kişinin kafasına tek bir kurşun sıkarak hayatta kalmasıyla ortaya çıktığını anlatan Victoria, televizyonlardan babası zannettiği kişinin insanlığa karşı suç işlemekten aranan bir kişi olduğunu öğrendi.

Haberin Devamı

Olayın üzerinden bir hafta geçtikten sonra ise 30 yıldır evlatlarını arayan, “Mayıs Meydanı anneannelerinin” kendisinin de kayıp anne ve babalardan birinin evladı olduğunu söylemeleriyle Victoria'nın hayatı bambaşka bir yola girmiş oluyor, çünkü DNA testleri de bu tezi kanıtlıyor.

“Çok gerçek korkularım oldu” diyen Victoria, psikiyatra gitmeye ve yazmaya başladığını belirterek, “Kitap hayatımın yap bozunu yeniden şekillendirmeme yardım etti” diyor.

Yakınları, bu gelişmeler yüzünden “başka birine dönüşen” Victoria için endişe etmeye başlıyor, hatta “Mayıs Meydanı anneanneleri” derneği başkanı Estela Carlotto, “Victoria için biraz korktum, o tıpkı kanatlarını yakabilecek bir kelebek gibi” diyor.

Victoria, Azic ile birlikte yargılanan eski bir donanma subayı olan ve öz kardeşini kaçırmak ve karısıyla birlikte öldürmekle suçlanan öz amcası Adolfo Donda'yı anlamakta zorluk çektiğini de anlatıyor. Ayrıca Daniela adında bir ablası olduğunu, öz anneannesinin de Kanada'da yaşadığını öğreniyor.

Victoria Donda, hapiste dünyaya gelen ve Arjantin Ulusal Kongresine seçilen ilk kayıp aile çocuğu unvanını taşıyor. Aynı zamanda Kongreye seçilen en genç üye olan Victoria, 15 yaşından beri siyasetle ilgilendiğini belirtirken, “Sanırım siyasetle uğraşmak kanımda var. Gerçek annemle babamın mirasını taşıyorum” diyor ve anlattıklarını, “Adolfo Donda'ya, bir çiçek götürebilmek için annemin nerede olduğunu sormak isterdim. Ama bana söylemez, kesin yalan söyler” sözleriyle tamamlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!