Adana'da Picasso resmi bulundu

Güncelleme Tarihi:

Adanada Picasso resmi bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2010 14:15

Adana'da bir evde, üzerinde Pablo Picasso'nun imzası bulunan “Fight Love” isimli bir resim ele geçirildi. Resmin gerçek olup olmadığını tespiti için Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne gönderileceği bildirildi.

Haberin Devamı

BULUNAN RESMİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Adana Emniyet Müdürlüğü  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Gülbahçesi  Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenledi.

Operasyonda, üzerinde Pablo Picasso'nun imzası bulunan bir resim, Doğu  Roma dönemine ait 3 adet sikke ile aynı dönemde kullanıldığı belirtilen papazlara  ait kolyeler ele geçirildi.

Yapılan incelemede, resmin ön yüzünde Picasso imzası ile 1924 tarihi,  arka yüzünde ise Kuveyt Müzesi'ne ait olduğu belirtilen mühür, Eyfel Kulesi'ni  simgeleyen bir çizim, Fransızca olduğu belirtilen yazılar ile üzerinde  “Picasso”, “Year 1924”, “Name Pectur Fight Love”, “Length: 90 Width: 67”,  “Lover Meusem” yazılarının bulunduğu bir kağıdın yapıştırılmış olduğu görüldü.

Haberin Devamı

Evinde resim bulunan Celal E'nin (35) ifadesinde, nakliyatçılık  yaptığını, resmi de Irak'a gittiğinde bir kişiden aldığını söylediği öğrenildi. Celal E'nin Emniyetteki sorgusu devam ederken, resmin  gerçek olup  olmadığını tespiti için Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne gönderileceği  bildirildi. Sikkeler ile kolyelerin ise Adana Müze Müdürlüğüne teslim edildiği  belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!