Kültür merkezi için süreç başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Kültür merkezi için süreç başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 13:12

Kültür merkezi için süreç başlıyor

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Valisi Şerif Yılmaz, yapımına başlanıp tamamlanamayan kültür merkezinin önümüzdeki yıl yeni kaynakla tamamlanması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Burdur'da önceki yıllarda belediye tarafından yapımına başlanan ancak daha sonra İl Özel İdaresi'ne devredilen kültür merkezinin yapım süreci başlıyor. Vali Şerif Yılmaz, "İl merkezinde belediye tarafından başlanıp ancak tamamlanamayan ve İl Özel İdaresi'ne devredilen kültür merkeziyle ilgili önümüzdeki yıl yeni kaynakla oranın tamamlanması için bir süreç başlatacağız" dedi.

Vali Yılmaz, şunları söyledi:

"Kültür merkezinin yanında bulunan daha önce 'trafik eğitim merkezi' diye isimlendirilen bir alan var. O alanı da yine engelli vatandaşımızın günübirlik kullanabilecekleri alan şekline dönüştürülmesi için arkadaşlarımız çalışmaları gerçekleştiriyor. Üniversitemiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, Sosyal Yardımlaşma Vakfımız ile birlikte o alanın engellilerin günlük kullanabilecekleri, vakit geçirebilecekleri, sosyal ortamı oluşturarak onların hizmetine vermeyi düşünüyoruz. Bizim amacımız şu; engelli vatandaşımızın da diğer vatandaşımız gibi başkasının desteğine ve yardımına ihtiyaç kalmadan kendi ihtiyaçlarını giderebileceği ortamları sağlayıp bu ortamın içerisinde günlük yaşamlarını devam ettirebilmeleri. Hem kendileri hem de aileleri için belki de en zor zamanlarda devletin yanlarında olduklarını hissetmeleri için görmeleri için bütün altyapıyı oluşturma gayreti içerisindeyiz. Önce insan diyoruz. Hizmet anlayışının gereği de budur. Gereğini yapmak için de elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi ifade etmek istiyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!