Kültür elçileri AKÜ'de

Güncelleme Tarihi:

Kültür elçileri AKÜde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 11:50

Kültür elçileri AKÜ'de

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - YUNUS Emre Enstitüsü tarafından yürütülen 'Türkçe Yaz Okulu' projesi kapsamında 18 yabancı öğrenci Afyon Kocatepe Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (AKÜ- TÖMER)eğitimlere başladı.

Türkiye genelinde 16 ilde 20 üniversitede 25 Temmuz-22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Türkçe Yaz Okulu'nda aralarında Fas, Lübnan, İran, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan ve Makedonya'nın da yer aldığı 46 ülkeden 540 öğrenci Türkiye'yi ve Türk kültürünü yerinde öğrenecek. Proje kapsamında 18 öğrenci AKÜ- TÖMER'de eğitim alacak. AKÜ-TÖMER Müdürü Prof. Dr. Celal Demir, 1 ay sürecek eğitim kapsamında öğrencilere her gün 4 saat Türkçe, 2 saat ise Türk kültürü ve Türk sanatlarını öğreteceklerini ifade etti.

Öğrencilere çini ve ebru sanatının yanı sıra halk oyunları eğitimi verdiklerini kaydeden Demir, "Yaşanan kalkışma girişimi ve olağanüstü hâl durumuna rağmen öğrencilerin Türkiye'de eğitim alacak olmaları, güvenlik açısından bir sorun yaşanmadığının, Türkiye'nin demokrasi, özgürlük ve insan hakları konularında da güvenilir bir ülke olduğunun önemli bir göstergesidir" dedi.

KÜLTÜR GEZİLERİ DÜZENLENECEK

Öğrencilere Türk kültürünü öğretmek için birçok çalışma yaptıklarını da dile getiren Demir, "Türk kültürü içerisinde yer alan ebru ve çinicilik sanatı ile Türk halk oyunlarının öğretilmesi dışında şehir dışına kültür gezileri de düzenleyeceğiz. Bunun dışında ayrıca haftada 1 gün AKÜ Devlet Konservatuarı'nda, öğrencilere Türk enstrümanlarını tanıtacağız ve konservatuardaki arkadaşlarımız Türk ezgilerinden örnekler verecek" diye konuştu.

Programın sonunda İstanbul'da bir araya gelecek öğrenciler '1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı' etkinliğinin ardından ülkelerine dönecek.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!