Kulak: Büyükelçi ziyareti, Türkiye-Kazakistan ticaretini geliştirecek

Güncelleme Tarihi:

Kulak: Büyükelçi ziyareti, Türkiye-Kazakistan ticaretini geliştirecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 14:21

Kulak: Büyükelçi ziyareti, Türkiye-Kazakistan ticaretini geliştirecek

Haberin Devamı

ADANA Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı ve Kazakistan'ın Adana Fahri Konsolosu Tarkan Kulak, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly'nin iki günlük Adana ziyaretinin yararlı geçtiğini söyledi.
Büyükelçi Saparbekuly'nin 12-13 Haziran tarihlerinde gerçekleştirdiği ziyareti değerlendiren Kulak, Kazakistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin önemini vurguladı. Adana temaslarına, Vali Mahmut Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile başlayan Kazakistan Büyükelçiliği heyetinin, ziyaretin kalan bölümünü tamamen iş dünyasına ayırdığını ifade eden Kulak, şunları kaydetti:
"Heyet, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölgesi'nde temaslarda bulundu. Bu ziyaretlerde, Adana iş dünyasına, son yıllarda bulunduğu coğrafyanın yatırım üssü haline gelen Kazakistan'daki yatırım imkanları, devletin yabancı yatırımcılara sağladığı teşvikler anlatıldı. Adana'nın önde gelen birçok sanayi tesisinde incelemelerde bulunan, üretim faaliyetleri hakkında bilgiler alan Kazakistan Büyükelçiliği heyeti, MÜSİAD üyeleriyle de iftarda bir araya geldi. İki gün süren ziyaret, hem Kazakistan Büyükelçiliği hem de Adana iş dünyası açısından son derece yararlı geçti."
Tarkan Kulak, Kazakistan'daki yatırım olanakları hakkında da şu bilgileri verdi: "Ata yurdumuz Kazakistan, Rusya, Belarus, Kırgızistan ve Ermenistan ile olan serbest gümrük birliği anlaşmasının yanı sıra İran, Çin gibi büyük pazarlara yakınlığı ve düşük üretim maliyetleri gibi avantajlarla Orta Asya'da yatırım yapmayı düşünen yabancı yatırımcılara önemli fırsatlar sunuyor. Bu ülkede yatırım yapan firmalarımız, aynı zamanda Türk menşeli ürünlerin daha geniş bir coğrafyada tanınmasına katkı sağlayacaklar."

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!