Kula Memur-sen Ve Diyanet-sen Üyeleri Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Güncelleme Tarihi:

Kula Memur-sen Ve Diyanet-sen Üyeleri Kahvaltıda Bir Araya Geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 12:05

KULA MEMUR-SEN VE DİYANET-SEN ÜYELERİ, KAHVALTIDA BİR ARAYA GELEREK SON GÜNLERDE DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NI HEDEF ALAN SÖYLEMLERE TEPKİ GÖSTERDİ.

Kula Memur-Sen ve Diyanet-Sen üyeleri, kahvaltıda bir araya gelerek son günlerde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alan söylemlere tepki gösterdi.
Paşam Lokantası’nda düzenlenen kahvaltının ardından Kula İlçe Müftülüğü önüne giden üyeler, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Memur-Sen ve Diyanet-Sen Kula İlçe Temsilcisi Ali Osman Sönmez, "Ülke olarak, bu ülkenin vatandaşları olarak çok dikkatli olmak, büyük resmi, oynanan büyük oyunu görmek durumundayız. Ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunlar güçlü bir Türkiye görmek istemeyenlerin ve onların piyonlarının kalkışmalarıdır. Kimi zaman akademisyen, kimi zaman ağaç sever, kimi zaman hayvan sever, kimi zaman özgürlük sever, kimi zaman terör sever olarak gördüğümüz ama asla vatansever olmadıklarını bildiğimiz bu kişilere seslenmek istiyorum; oyunun farkındayız ve bu oyunu bozacağız.” dedi.
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sönmez, "Diyanet bu ümmet coğrafyası için tek umuttur. Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Vicdan yoksunu, inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım kayarız. Ne refahtan bahseden bir millet oluruz, ne de ezanı, Kur’anı dinleye bilen bir millet oluruz. Bağımsızlığımızın sembolleri tek tek ellerimizden kayar gider. Geçmişimiz bu durumu bize mütalaa etmiştir. Türkiye adına aydınlık yarınlardan bahsedebilmemizin yegane gereği her alanda bir ve bütün olmayı başarmamızdır. Dillerinden kin dökülenlerin Diyanet’e dair bir cümle daha kurmalarına izin vermemeliyiz. Kendilerini sözde aydın olarak görenlerin, mühendislik ürünü olan çalışmaları bu toplum tarafından kabul görmedi, görmeyecektir. Sadece mühendislik ürünü bunlarla da sınırlı kalmıyor. Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıları ‘Fransa çocuklarına ağlıyor’ diyerek manşet yapanlar İstanbul’da yaşanan saldırı için ‘katliam ülkesi’ diyebiliyor. Kendilerine Türkiye’den daha yakın gördükleri o ülkenin dergisi bugün sahillerimizde can veren Aylan bebeğin karikatürünü çizip ’Aylan bebek büyüseydi o da bir tacizci olurdu’ diyecek kadar İslam’a, Müslümanlara karşı bir linç girişimi içindeler. İşte diyanete saldıranların da Aylan bebeğe saldıranlarında beslendikleri kaynak bu yüzden aynıdır. Biz her alanda büyümeyi, daha gelişmiş bir ülke olmayı hedeflerken, Diyanet alanında çalışanlar olarak tek dille şunu söylüyoruz; hilelerle tuzaklarla ülkenin altına bombalar koyanlarla, ülkenin milli manevi değerlerini çalmaya çalışanları bizler aynı kefeye koyuyor ve lanetliyoruz. Bu ümmete, ülkemize oynanmak istenen oyunun farkındayız ve bu oyunu birlik, beraberlik ve aklıselimle aşacağımıza inancımız tamdır. Türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan saldırılar karşısında diyanet alanında etkili ve yetkili olan sendika Diyanet-Sen ‘Diyanetime Dokunma- Diyanetine Sahip Çık’ diyerek tüm diyanet çalışanlarıyla bu necip millet bu güzide diyanet kurumuna sahip çıkacaktır ve çıkmaya da ne pahasına olursa olsun devam edecektir inşallah. Bu milletin tarihine baktığımızda dinle diyanetle uğraşanlar hep kaybetmiş, kaybetmeye de devam edeceklerdir.” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!