Kuklalarda buluştular

Güncelleme Tarihi:

Kuklalarda buluştular
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2010 00:00

11 yıldır kukla sanatıyla uğraşan Hakan Arısoy, iki aylık bir çalışma sonucunda Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Baykal ve ABD Başkanı Obama’nın kuklalarını yaptı.

Haberin Devamı

TANINMIŞ  isimlerin kuklalarını  hazırlayan Hakan Arısoy, iki aylık bir çalışma sonucu koleksiyonunda yer alması  için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve ABD Başkanı  Barack Obama’nın da kuklalarını hazırladı. Antares Sanat Merkezinde bulunan kukla tiyatrosunda çalışmalarını  sürdüren Hakan Arısoy, siyasi liderlerin kuklalarını hazırlamaya ABD Başkanı  Obama ile başladı. Obama’nın başkan seçilmesinin ardından kuklasını yapan Arısoy,  daha sonra Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Baykal’ın kuklaları üzerinde  çalışmaya başladı.
 Bakanlarımız çok beğendi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da ailesiyle birlikte kukla tiyatrosunu  ziyaret ettiğini ve bu sırada iki kuklayı yapım aşamasında gördüğünü anlatan  Hakan Arısoy, Akdağ’ın yapımı süren kuklaları ilgiyle incelediğini söyledi.  Arısoy, sanat merkezinin açılışına katılan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın da  atölyelerini ziyaret ederek beğenisini ifade ettiğini belirtti. Kukla sanatının kökeninin çok eskilere dayandığını, ancak tüm geleneksel  sanatlar gibi bugün yaşatılması gerektiğini ifade eden Arısoy, “Aslında bir  yandan bu kuklaları yaparken bu sanat dalının yaşadığını da göstermek istiyoruz”  sözleriyle kukla sanatına destek verilmesini istedi.

Haberin Devamı

Bir vesile olur  diye düşündük

BAŞBAKAN Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Baykal’ın kuklalarını yan yana  getirdiklerini belirten kukla sanatçısı Hakan Arısoy, “Sayın Başbakan ile Sayın Baykal’ın kuklalarıyla  uzun zamandır beklediğimiz fotoğraf da ortaya çıkar ve bir vesile olur diye  düşündük. Bizim burada bir amacımız da belki tüm siyasi kırgınlıklar bu kuklalar  yoluyla ortadan kalkar” dedi.
Onlar için çok emek verdik
 Hazırladığı kuklaları Başbakan Erdoğan ile Baykal’a hediye etmeyi de  düşündüğünü dile getiren Arısoy, “Aslında bu iki kuklamız bizim için çok  kıymetli. Her kuklamız adeta çocuğumuz gibi ama bunların önemi ayrı. Onlar için çok emek verdik” diye konuştu.

Bizim için çok önemli çok özen gösterdik

HAKAN Arısoy, sanat merkezi  içerisinde 13 farklı sanat dalında eğitim verdiklerini söyledi.  Kukla tiyatrosunda da gösteriler yaptıklarını ifade eden Arısoy, daha  önce de Müslüm Gürses, İbrahim Tatlıses, Michael Jackson gibi ünlülerin  kuklalarını hazırladığını belirtti. Obama’nın ABD başkanlığına seçilmesinin ardından kuklasını yapmaya karar  verdiğini ve özenli bir çalışmanın ardından bu kuklayı tamamladığını dile getiren  Arısoy, “Obama’nın kuklası da bizim için çok özel ve içimize sinen bir çalışma  oldu. Bu kuklayı da özel koleksiyonumuza koyduk” dedi.
Çaba sarfettik
Barack Obama’nın ardından Türk siyasetine yöneldiklerini anlatan Arısoy,  “Obama’nın kuklasını tamamladıktan sonra Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan  ile ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal’ın kuklalarını  yapmaya karar verdik” sözleriyle kuklaların ortaya çıkış öyküsünü aktardı.  İki kukla için 25 kare fotoğrafın yanı sıra, görüntüleri de izlediklerini  belirten Hakan Arısoy, ahşaptan yaptıkları kuklaların Erdoğan ve Baykal’a tam  olarak benzemesi için büyük bir çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

İki lidere hediye edecek

İKİ liderin konuşmalarını izleyen, görüntülerini takip eden ve 25 kare  fotoğrafları üzerinde çalışan Arısoy, iki aylık bir emek sonucunda kuklaları  tamamladı. Başbakan Erdoğan ile Baykal’a birebir benzeyen iki kuklayı özel  koleksiyonu için yapan Hakan Arısoy, bu kuklaları iki lidere hediye etmeyi de  planlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!