'Kuğu Gölü' büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Kuğu Gölü büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2017 15:01

'Kuğu Gölü' büyüledi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (ANTDOB) hazırlanan 'Kuğu Gölü' balesinin prömiyeri Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

çaykovski'nin 1875 yılında Bolşoy Balesi için bestelediği 'Kuğu Gölü' balesi sahnelendi. Hikâyesi, göz alıcı dekor, kostüm ve ışık efektleriyle de büyüleyen esere sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Armağan Davran ile Volkan Ersoy'un, Marius Petipa-Lev İvanov'un klasik koreografilerinin üzerinde çalışıp güncellediği 'Kuğu Gölü'nde 'Temiz bir aşkın, büyü ve kötülüğe nasıl galip geldiği' anlatılıyor.

Dünyada en çok sahnelenen balelerden biri olan 'Kuğu Gölü'nde, 'Odette' ve 'Odile' rollerini Laroslava Volkova-Özde Eren, 'Prens Siegfried' rolünü Tolga Burçak-Yağızhan Danış, 'Von Rothbart' rolünü Yağızhan Danış-Burak Özbek dönüşümlü olarak canlandırdı.

Eserde Özlem Tekinay, Vural Vursavaş, Umut Çaltekin, Özde Eren, Öykü Ertürk, Bengü Altıntaş, Seda Manaz, Aykut L. Özer, Ali Basmacı, Sevgim Aksoy, Sinem Ertan, B. Burcu Bodur, Aslı Çiftçioğlu, Melda Özkan, Derya Akyurt, Yetkin Şahin, Okan Ünal, Mert Söylemez de rol aldı.

Orkestra şefliğini Alexandru Samoıla- Hakan Kalkan'ın, kostüm tasarımını Savaş Camgöz'ün, dekor tasarımını Gürcan Kubilay'ın, ışık tasarımını da Fuat Gök'ün üstlendiği 'Kuğu Gölü'nün prömiyerini Antalya'daki farklı ülkelerin konsolosları ve yerleşik yabancılar da izledi.

Büyücü Rothbart'ın öldürülmesiyle Kuğu Gölü'nün üzerindeki büyünün kalktığı, Prens Siegfried ile Prenses Odette'nin mutluluğa doğru yürüdüğü eser dakikalarca alkışlandı.

'Kuğu Gölü', 7 Mart Salı, 9 Mart Perşembe akşamları da sahnelenecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!