Kudüs bağlantılı hac için yola çıktılar

Güncelleme Tarihi:

Kudüs bağlantılı hac için yola çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 13:27

Kudüs bağlantılı hac için yola çıktılar

Haberin Devamı

Faik KAPTAN-İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,(DHA) Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen özel turizm şirketlerinin organize ettiği Kudüs bağlantılı hac turunda bu yıl yer alan ilk kafile dualarla uğurlandı.
Kutsal topraklara hac ibadeti için gidecek vatandaşların, Mescid-i Aksa'yı da ziyaret edebilecekleri ilk kafile, tarifeli uçakla Amman aktarmalı olarak yola çıktı. Uçuş öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir araya gelen 120 hacı adayının heyecanlı ve mutlu oldukları görüldü. Hacı adaylarının yakınları tarafından uğurlanan kafilenin hareketi öncesinde Kuran’ı Kerim okundu ve dua edildi.

Özel Turizm şirketi yetkilisi İbrahim Çetin kafilede 120 hacı adayı bulunduğunu ifade etti. Geçtiğimiz yıl da umre bağlantılı Kudüs ziyaretini gerçekleştirdiklerini kaydeden Çetin, " Kudüs üzerinden hacca gitmenin mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz" dedi. Hacı adaylarının Kudüs'te 3 gün kalacaklarını dile getiren İbrahim Çetin, burada Mescid-i Aksa ile bazı kutsal yerlerin ziyaret edileceğini anlattı. Düzenlenen törende kısa bir konuşma yapan İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş ise , “Uzun yıllardan sonra turizm firmamızın emekleriyle tabiî ki öncelikle hükümetimizin gayretleriyle 48 yıl sonra Kudüs üzerinden umre ve Haccın tekrar açılması bizi mutlu etmişti. Geçen sene ilk kafileyi uğurlamıştık. Bugün de ikinci kafileyi uğurluyoruz”

DUAYA İHTİYACIMIZ VAR

Turizm Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Özkaymaz ise konuşmasında şunları söyledi: “Kudüs’e gitmek için Kudüs’teki o değerli Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmamak uğruna şirketimiz böyle bir yola başvurdu. Kudüs çok ayrı bir yer. Ülkemize lütfen dua ediniz. Bizi idare eden başımızdaki insanlara dua ediniz. Çok duaya ihtiyacımız var.”

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!