Küçükçekmece Belediyesi Ve Tokgönül Derneği’nden Muharrem Ayı İftarı

Güncelleme Tarihi:

Küçükçekmece Belediyesi Ve Tokgönül Derneği’nden Muharrem Ayı İftarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 21:06

Küçükçekmece Belediyesi ve TOKGÖNÜL Derneği, Muharrem ayı dolayısıyla, yeni açılan Zülfikar Parkı’nda vatandaşlara iftar yemeği verdi. İftara Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de katıldı.
Küçükçekmece Belediyesi ve TOKGÖNÜL Derneği işbirliğiyle, Muharrem ayı dolayısıyla Atakent Mahallesi Hz. Ali Camii’nin yanındaki 8 dönümlük arazide inşa edilen ve yapımı tamamlanarak açılışı gerçekleştirilen Zülfikar Parkı’nda iftar yemeği verildi. İftara; Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de katıldı. Ezanın okunmasıyla Başkan Karadeniz ve vatandaşlar hep birlikte iftar yaptı. Başkan Karadeniz iftardan önce yanına gelen çocuklarla ilgilendi ve fotoğraf çektirdi.
İftarın ardından bir konuşma yapan Başkan Karadeniz, “Muharrem ayı hem Sünni hem de Alevi dünyasında özel öneme ait bir ay. Peygamber Efendimizin biricik torunlarının 10 Muharrem’de şehit edilmesi, hem Sünni hem de Alevi dünyasını etkileyen bir olay. Muharrem yasını tutma ve bereketinden feyiz almak adına, özellikle ilçemizdeki Alevi dernekleri ile birlikte böyle bir program gerçekleştirdik” dedi.
Başkan Karadeniz, "Alevi dernekleri bölgemizde 10 günlük oruç programlarını tıpkı bizim Ramazan aylarında yaptığımız gibi Alevi ve Sünni vatandaşlar ile birlikte cemevi dışındaki mekanlarda kutlamak istediklerini bize ilettiler. Küçükçekmece’de 4 cemevi var dolayısıyla çok sayıda Alevi vatandaşlarımız var. Onlarla birlik içerisinde Muharrem orucunu tutmak bizim için de güzel bir şey. Çünkü kişiler tanımadığı şeyin düşmanı oluyorlar. Alevi vatandaşlarımızın daha çok tanınması ve bilinmesi ve aslında bu ritüellerin Sünni dünyaya çok uzak olmadığını göstermek istiyoruz" diye konuştu.
Küçükçekmece’de uzun süredir çekilen ulaşım sorununa da değinen Başkan Karadeniz, “Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mimar Kadir Topbaş’a çok teşekkür ediyorum. Büyükşehrimizin üretmiş olduğu projelerle çok yakında 3 farlı hat Küçükçekmece’de metro olarak hizmet vermeye başlayacak. Bu hatlardan bir tanesinin şu anda ihalesi yapıldı be kazma vuruldu. İnşallah Mehmet Akif ve Atatürk mahallemizin uzun süredir beklemiş olduğu metro hattı proje aşamasından geçerek ihalesi yapılıp hizmete başlanması noktasında kazmanın vurulduğu bir hal aldı. Kirazlı’daki hat Halkalı Meydanı’na gelecek. Halkalı Meydanı’nda Küçükçekmeceliler metro hizmetinden faydalanmaya başlayacak. Buradaki metro aşağıdaki Mehmet Akif Hastanesi’ne ulaşarak, buradan da 2016’da bitecek olan Marmaray hattının banliyö kısmına entegre olacak. Yine Küçükçekmece eski belediye binasının yakınındaki bir noktaya yani Atatürk Parkı’nın olduğu yere bir istasyon olacak. Devamında Cennet Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin itfaiye noktası olarak bildikleri yere istasyon kurularak 3 farklı hattan Küçükçekmece’de metro hizmetinde buluşmuş olacaklar" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!