Küçük Sümeyye'den Cumhurbaşkanı Gül'e davet

Güncelleme Tarihi:

Küçük Sümeyyeden Cumhurbaşkanı Güle davet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2009 17:50

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün Dışişleri Konutu'nda ağırladığı doğuştan kolları olmadığı için ayaklarıyla resim çizen 6 yaşındaki Sümeyye Boyacı, “Ben de Cumhurbaşkanımız ve eşini evimde misafir etmek istiyorum” dedi.

Eskişehir Valiliğinin tahsis ettiği araçla annesi Semra ve babası İsmail Boyacı, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve Spivakov Vakfı Türkiye Temsilcisi Amine Aygistova ve yüzme antrenörü Çiğdem Abaza ile Ankara'ya giden küçük Sümeyye, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından Eskişehir'e döndü.

Evinde AA muhabirine konuşan küçük Sümeyye, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün misafirperverliğinden çok mutlu olduğunu belirterek, Gül ve eşine, kendi yaptığı kurabiyeler ve “Gül Bahçesi” adlı resim ile bir demet çiçek verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün konutunda bulunan piyanoda ilk kez ayaklarıyla tuşlara dokunduğunu ifade eden küçük Sümeyye, ziyarette bir ahşap gül biblosunu da boyayıp Hayrünnisa Gül'e hediye ettiğini bildirdi.

“Ben de Cumhurbaşkanımız Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ü evimde misafir etmek istiyorum” diyen Sümeyye Boyacı, kendisine hediye edilen diz üstü bilgisayar ve oyuncak bebeği çok beğendiğini sözlerine ekledi.

Sümeyye Boyacı, Rusça'dan Türkçe'ye çevrilen “Altın Balık” adlı masal kitabı için ayaklarıyla resim yapmıştı. Bu resim Rusya seyahati sırasında Cumhurbaşkanı Gül'e hediye edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!