Küçük Sıla’nın ameliyat dileği

Güncelleme Tarihi:

Küçük Sıla’nın ameliyat dileği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 15:41

Kalbi delik olan 9 yaşındaki Ayşe Sıla Cengiz, doğduğu günden bu yana küçük bedeniyle büyük hastalıklara karşı mücadele veriyor. Anne Gülhan Cengiz, bugüne kadar 11 ameliyat geçiren küçük kızı uzman doktorlardan yardım beklediğini söyledi.

Haberin Devamı

Elleri ve ayakları engelli olan 9 yaşındaki Ayşe Sıla Cengiz, kalbinin delik olması nedeniyle de zor günler geçiriyor. Küçük kızının bugüne kadar 11 ameliyat geçirdiğini belirten anne Gülhan Cengiz, “Kızımın her an kalbi durabilir, ölüm riski büyük. Çocuğum için ortopedi ve kalp damar cerrahisi uzmanlarından yardım istiyorum” dedi. Çocuğunun tedavisi için Hatay’dan geldiklerini kaydeden anne Gülhan Cengiz şöyle konuştu:

‘HER AN ÖLEBİLİR’

“Kızımın tedavisi için Hatay Erzin’den tüm eşyalarımızı satıp, Ankara’ya geldik. Beş sene oldu buraya geleli. Evdeki eşyalarımızı hayırseverlerin yardımıyla aldık. Kızım bugüne kadar birçok ameliyat geçirdi. İki hafta önce 11’nci ameliyatı oldu. Bağırsaktan parça alınıp mesaneye yama yapıldı. Bağırsak sürekli salgı verdiği için taş birikmiş mesanede, bu taş kırıldı. Kalbinde büyük bir delik var. Temiz kan ve kirli kan birbirine karışıyor. Doktor bana bu durum için ‘Her an yanında yaşayan canlı bombayı düşün’ dedi. Kızımın her an kalbi durabilir, ölüm riski büyük. Doktor, ‘Ne çok üzüntüye ne çok sevince gelecek’ dedi. Aşırı hassas ve bir an önce ameliyat olması gerekli. Kızımın 2 yaşından bu yana GATA’da tedavisi devam ediyor. Ama Gülhane’de cerrah olarak profesör doktor yok. Elleri içe doğru bakıyor, ameliyat olması lazım. Gülhane’ye yazıldık, ameliyat için randevu sırasına girdik. Daha cevap gelmedi. Ayaklarında da topuklar dışa doğru. Kızım ‘Yürürken çok canım acıyor’ diyor.

Haberin Devamı

‘MADDİ YARDIM İSTEMİYORUZ’

Kızım yuvarlak bir şekilde dünyaya geldi. İki günlükken yoğun bakıma alındı. Şu anda aynı zamanda tansiyon hastası ve böbreklerinden de rahatsız. Elleri ters olduğu için çok zorlanıyor. 3’üncü sınıfa gidiyor. Derslerinde çok başarılı. Okulda yazı yazıyor. Azimli bir çocuk. Öğretmenini çok seviyor. Ben okula giderken yanında gidip akşama kadar bekliyorum. Sondası var, 3 saatte bir onu takıyorum. Tuvalet ihtiyacını yardımımla gideriyor. Eşimle ayrıydık şu anda birleşme durumumuz var. O da şimdi ufak tefek yardımda bulunuyor. Tek başıma olmuyor artık. Çocuğumun maaşları var. Annem yanımda kalıyor onun da yardımıyla geçiniyoruz. Ben maddi yardımdan öte bizimle ilgilenecek ortopedi ve kalp damar cerrahisi uzmanlarından yardım istiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!