Küçük sanatçıların büyük heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Küçük sanatçıların büyük heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 14:28

 Küçük sanatçıların büyük heyecanı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - SERAMİK sanatçısı Suna Sönmez'in seramik atölyesi 'Anka Sanat'ta ilk kez çamura şekil veren küçük öğrenciler, ürettikleri dekoratif süs eşyalarını Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde beğeniye sundu.
Anka Seramik Atölyesi'nin çocuk öğrencilerinin sergisinin açılışını ANSAN Yönetim Kurulu Üyesi Turan Ergun yaptı. Ergun, "Geleceğin seramik sanatçıları" dediği öğrencilerin eserlerine övgü yağdırdı, başarılarının devamını diledi.
Atölye sahibi Suna Sönmez, temel seramik eğitimi verdiği öğrencileri Eylül Akbilir, Zeynep Çiçek, Ömer Faruk Çiçek, Damla Köse, Eylül Uluçay'ın seramik sanatıyla yaz tatilinde tanıştıklarını, okulların açılmasıyla çalışmalarını hafta sonları sürdürdüklerini belirtti.
Suna Sönmez, "Çocuklar, büyük bir heyecanla çamuru hamur gibi yoğurup, içlerinden geldiği gibi şekillendirdi. Kurutulan objeler fırınlandı. Son işlem olarak da seramik boyasıyla renklendirme yapıldı" dedi. Sergi açılışına katılan anne-babalar da çocuklarının yetenekleri ve sanat üretimleriyle gurur duydu, sanatçı Suna Sönmez'e çiçekle teşekkür etti. Çocukların seramik sergisi 4 Aralık Pazar akşamına kadar gezilebilecek.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!