Kübra davasına ‘Martı’ engeli

Güncelleme Tarihi:

Kübra davasına ‘Martı’ engeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 21:09

Kabataş’ta, üniversite öğrencisi Kübra Dere’nin bacağının kopmasıyla sonuçlanan kazayla ilgili davaya bakan mahkeme, olay yeri keşfini, ‘Kabataş Martı Projesi’ çalışmaları nedeniyle ikinci kez erteledi.

Haberin Devamı

Korkunç kaza, Kabataş’ta, 1 Ağustos 2014’te gerçekleşti. Eyüp Er’in (55) kullandığı belediye otobüsü, vapur iskelesine daldı. Kazada Kübra Dere’nin bacağı koptu, 9 kişi yaralandı.

12 TEMMUZ’DA GİDİLECEK

Davaya bakan 29 Asliye Ceza Mahkemesi, ilk olarak 17 Şubat için olay yeri keşif tarihi verdi. Ancak kazanın meydana geldiği yerde süren ‘Kabataş Martı Projesi’ inşaat çalışmaları nedeniyle, keşif yapılamadı. Dün görülen duruşmada da mahkeme, avukatların talebi üzerine tekrar keşif yapılmasına karar verdi. Ancak Martı Projesi nedeniyle inşaat halen sürdüğünden, Mahkeme Başkanı Engin Bedir, keşif için 12 Temmuz tarihini kararlaştırdı ve duruşmayı erteledi.

ŞOFÖR İÇİN 3 YIL İSTENDİ

BELEDİYE otobüsü ile vapur iskelesine girerek 9 kişinin yaralanmasına neden olduğu öne sürülen şoför Eyüp Er hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Er’in asli derecede kusurlu olduğu, kazada başka kimsenin kusur ve ihlalinin bulunmadığı belirtildi. 29 Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün davanın 6. celsesi görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!