KTO : İhracatta hedef 5 milyar dolar

Güncelleme Tarihi:

KTO : İhracatta hedef  5 milyar dolar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2018 15:18

KTO : İhracatta hedef 5 milyar dolar

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) -  KAYSERİ Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri’nin ihracatının artması için yeni projeler hazırladıklarını belirterek, “Kayseri 5 milyar dolar ihracat yapabilecek kapasiteye sahiptir. Bu rakama kısa sürede ulaşabilmesi için el ele vererek şehrimiz için çalışmalıyız.” dedi.

Kayseri Ticaret Odası yönetimine geldikleri günden bu yana üyelerin menfaatlerini gözettiklerini ve Kayseri’nin ekonomi başta olmak üzere her alanda gelişmesi için çaba gösterdiklerini belirten Başkan Hiçyılmaz, “4,5 yıldır sürdürdüğümüz faaliyetlerimiz ve üyelerimize sunduğumuz hizmetlerimiz ile Kayseri Ticaret Odası’nda büyük değişimi sağladık. Bundan sonraki süreçte ise hazırladığımız projelerimizle büyük değişimin devam etmesi için gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Kayseri’nin 5 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilmesi için büyük değişime devam dediklerini” kaydeden Başkan Hiçyılmaz, “Bu hedefe ulaşılabilmesi için Kayseri’nin en önemli sektörlerinden biri olan mobilya sektöründe ihracatı en az 10 kat artırmamız gerekmektedir. Yalnızca mobilya sektöründe büyüme sağlamak tabiki yeterli olmayacaktır. Elektrikli ev aletleri, tekstil ve madencilik başta olmak üzere diğer sektörlerde de atılım yapmamız şarttır” diye konuştu.

İhracatın artmasının yalnızca söylemlerle olabilecek bir iş olmadığını, yapılacak işlerin belirlenmesi ve planlanması gerektiğini de vurgulayan Başkan Hiçyılmaz, “Kayseri’nin ihracat hedeflerinin gerçekleştirilebilmesi için yurtdışı temsilcilikler aracılığıyla, ihracat yapan veya yapmayı düşünen üyelere hizmet sunmayı planlamaktayız. Üyelerimizin ticari risklerini azaltabilecekleri ve aynı zamanda ihraç edilebilecek ürünlerle ilgili taleplere doğrudan ulaşılabilecekleri bir yapı hazırlamayı amaçlamaktayız” şeklinde konuştu.

Oda üyelerinin fuarlara katılımını desteklemeyi sürdüreceklerini belirten Hiçyılmaz, “Yeni bir uygulamayı başlatarak, önümüzdeki 4 yıllık dönemde her bir üyemizin bir sefer yurt dışı fuar ziyaretinde uçak bileti masrafının yarısını karşılamaya başladık. Yurt içi fuar ziyaretlerinde de her bir üyemizin yılda iki kez uçak bileti masrafının tamamını ödemekteyiz. Bu hizmetlerimiz şehrimizin ihracatının gelişmesi için atılan adımlardır” ifadelerine yer verdi.

Hazırladıkları diğer projelerin de ihracatın artırılması noktasında önem arz ettiğini belirten Başkan Hiçyılmaz, “Şehrimize hizmet etmekten ve üyelerimizin dertleri ile dertlenerek, sorunlarına çare aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yaptığımız tüm işler, Kayseri’nin gelişiminin hızlanması içindir” dedi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!