KTO Başkanı Hiçyılmaz “İş dünyasına yeni soluk Arabuluculuk”

Güncelleme Tarihi:

KTO Başkanı Hiçyılmaz “İş dünyasına yeni soluk Arabuluculuk”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2017 09:23

KTO Başkanı Hiçyılmaz “İş dünyasına yeni soluk Arabuluculuk”

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) - KAYSERİ Ticaret Odası Başkanı (KTO) Mahmut Hiçyılmaz, 1 Ocak 2018'den itibaren İl Mahkemeleri Kanunu'nu ile iş uyuşmazlıklarında dava şartı haline arabuluculuğun iş dünyasına etkilerini değerlendirdi.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, dava şartı ile arabuluculuk ile iş dünyasına yeni bir soluk getirildiğini vurgulayan Hiçyılmaz " “Arabuluculuk görüşmeleri sonunda anlaşmaya varan işçi ve işverenin, üzerinde anlaşılmış olan hususları tekrar dava konusu yapmasının mümkün olmadığını belirtirken, düzenlemenin iş dünyası için önemli bir zamandan tasarruf sağlayacağını belirtti. “İşçi de işveren de ihtiyacını karşılarken bu sorunla uğraşmayı bırakacak, enerjisini, potansiyelini ve zamanını başka işler için kullanabilecektir.” dedi.

Klasik yargılama usulleri ile iş dünyası için büyük sorun haline gelen emsal kararlar; işçi ve işverenin aralarında yapacağı arabuluculuk anlaşma metni gizli olacağından ve tüm taraflar ve arabulucu bu gizliliğe uymak zorunda olduğundan bir sorun olmaktan çıkacak ve emsal oluşturmayacaktır.” diyerek sözlerine devam eden Hiçyılmaz, bu değişikliklerin iş dünyası tarafından ayrıntılarıyla öğrenilmesi gerektiğini vurguladı. Uzun yargılama süreleri nedeniyle yıllarca uğraşılan iş davalarının arabuluculuk ile son bulacağını düşündüğünü dile getiren Başkan Hiçyılmaz, “Vakit nakittir” sözünün iş dünyasındaki işlerliğinden bahsetti.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!