Krizi Erdoğan- Merkel görüşmesi çözebilir

Güncelleme Tarihi:

Krizi Erdoğan- Merkel görüşmesi çözebilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 22:26

TÜRKİYE’nin, Alman vekillerin İncirlik Hava Üssü’nde görevli askerlerine ziyaret izni vermemesinin ardından, Alman hükümetinin üsteki askeri unsurlarını Ürdün’e kaydırma planına iki hafta içerisinde karar vereceği belirtiliyor. Ancak, bu süre içerisinde, 25 Mayıs’ta Brüksel’de yapılacak NATO toplantısı kapsamında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Alman Şansölye Angela Merkel’in görüşmesi halinde sorunun çözülmesi mümkün.

Haberin Devamı

AWACS’LAR DEVAM

Hürriyet’e bilgi veren Alman diplomatik kaynaklar, Almanya’nın 6 Tornado keşif uçağı ve bir yakıt ikmal uçağının yanı sıra yaklaşık 250 Alman askerinin başka bir ülkeye kaydırılması planının iki hafta içerisinde önce hükümet, ardından parlamento kararıyla netleşeceğini belirtti. Diplomatik kaynaklar, parlamentonun karar alması durumunda 6-8 hafta içerisinde naklin yapılacağını söyledi. Almanya İncirlik’teki askeri unsurlarını çekmeyi değerlendirirken, Konya’da NATO misyonu kapsamında konuşlanan AWACS uçaklarını uçuran Alman pilotların ise görevlerine devam edeceği belirtiliyor.

Diplomatik kaynaklar, bu kararın alınması durumunda, NATO tarihinde ilk kez bir NATO üyesi ülkenin diğer bir ittifak ülkesindeki askeri donanımlarını geri çekip, NATO üyesi olmayan bir ülkeye kaydıracak olmasına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Almanya’nın, 15 Temmuz darbesinin ardından sığınma başvurusunda bulunan Türk askerlerinden bazılarına olumlu yanıt vermesinin ardından Ankara, İncirlik’te görevli askerlerini ziyaret etmek isteyen vekillere izin vermemişti.

BAKMADAN GEÇME!