Krize giren kiliseye Türkler de yardım etti

Güncelleme Tarihi:

Krize giren kiliseye Türkler de yardım etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 11:06

Hollanda’nın Arnhem kentindeki Eusebius kilisesi, İkinci Dünya Savaşı sırasında büyük hasar gördü. Orjinaline göre yeniden restore edilen kilise, Hıristiyanlar tarafından yıllardır ibadette kullanılıyor. Ancak geçen yıllarda yeniden restore edilen Eusebius, çıkan yüksek onarım maliyeti nedeniyle kiliseyi mali krize soktu.

Haberin Devamı

BU krizi aşabilmek için kilise yönetimi, bölge valiliği, belediye işbirliğiyle kermes düzenleyerek Arnhem halkından destek istedi. Bu amaçla düzenlenen resepsiyona, Arnhem’de ticaretle uğraşan Türkiye kökenliler de katıldı ve destek verdi. Hollanda’yı ikinci vatanları olarak gördüklerini belirten Türk işadamları, kiliseye neden destek verdiklerini şöyle anlattı:

BİZ OSMANLI’NIN TORUNLARIYIZ
“50 yılı aşkın süredir Arnhem’de çeşitli uluslardan insanlarla birlikte yaşıyoruz. İşçi olarak geldiğimiz Hollanda’da eğitime ve girişimciliğe önem vererek önemli yerlere geldik. Anavatanımız Türkiye’dir. Bunu hiçbir zaman unutamayız, daima kalbimizde yaşatırız. İkinci vatanımız yaşadığımız, doyduğumuz, iş yaptığımız ülke Hollanda’dır. Osmanlı devleti bile kaldığı ülkelerde o ülkelerin insanların dinine, diline, kültürüne dokunmayarak, saygı göstererek idare etmiştir. Bizler de Osmanlı’nın torunları olarak bulunduğumuz ülkelerde kanunlara uyarak birlik beraberlik içerisinde asimile olmadan yaşamlarımızı sürdürmeliyiz. Yıllardır camilere yardımlarda bulunuyoruz. Hollandalılar da bizim camilerinin ve Türk derneklerinin festivallerine, kermeslerine katkıda bulunuyor. Türk girişimcileri olarak Eusebius kilisesinin onarımına katkıda bulunmak için buradayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!