Kozan-Mansurlu yoluna 9 tünel, 9 köprü gerekiyor

Güncelleme Tarihi:

Kozan-Mansurlu yoluna 9 tünel, 9 köprü gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2017 13:25

Kozan-Mansurlu yoluna 9 tünel, 9 köprü gerekiyor

Haberin Devamı

ADANA'da Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıda uzun yıllardır çalışması yapılan Kozan-Mansurlu yolu görüşüldü.
Toplantıya Ak Parti Adana milletvekilleri Tamer Dağlı ve Mehmet Şükrü Erdinç, Kozan İlçe Belediye Başkanı Musa Öztürk, Karayolları 5'inci Bölge Müdürü Yakup Dost ile AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni katıldı.
Bölge Müdürü Yakup Dost, katılımcılara yaptığı açıklamada, toplam 102 kilometre uzunluğundaki yayla ve Kayseri bağlantılı Kozan-Mansurlu yolunun  5 kilometresinin bölünmüş, 97 kilometresinin ise tek yol standardında olduğunu söyledi. 2016 yılı sonu itibariyle toplam 40.3 kilometrelik yolun, 35.3 kilometresinin tek yol, 5 kilometresinin de bölünmüş yol halinde, sathı kaplama olarak trafiğe açıldığını kaydeden Dost, bu güzergahtaki iki kesimde ıslah etme ve yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Bölgedeki ait maden sahalarından dolayı revize kılavuz planının hazırlanarak Karayolları Genel Müdürlüğü'nce 26 Nisan 2017 tarihinde onaylandığını ifade eden Yakup Dost,  güzergahtaki bin 544 metre uzunluğunda 9 köprü ve toplam 9 bin 607 metre uzunluğundaki 9 tünelin ise 2017'de yapım ihalesinin planlandığını anlattı. 
Vali Mahmut Demirtaş ise karayolunun yapımında meydana gelebilecek aksaklıkların ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordineli bir şekilde çözümlenmesi ve projenin bir an önce bitirilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi. 

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!