Kozan Belediyesi, 'geri dönüşüm ve çevre' eğitimlerine devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Kozan Belediyesi, geri dönüşüm ve çevre eğitimlerine devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 15:02

Kozan Belediyesi, 'geri dönüşüm ve çevre' eğitimlerine devam ediyor

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- ADANA'da Kozan İlçe Belediyesi, anaokulu öğrencilerine verdiği geri dönüşüm ve çevre eğitimine 2017-2018 eğitim öğretim döneminde de devam ediyor.
Kozan Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği eğitimlere Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kozan Kent Konseyi ve ANKA Geri Dönüşüm Atık Toplama firması destek oluyor. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından düzenlenen eğitimlerde şimdiye kadar 1100 öğrenciye ulaşıldı. Ziyaret edilen okullar arasında Şehit Ergün Karaca Anaokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Kozan Anaokulu, Şehit Cüneyt Kızılarslan Anaokulu, Duran Oflaz Anaokulu ve Nene Hatun Anakolu bulunuyor. 
Belediye Temizlik Hizmetleri Müdürü ve Çevre Mühendisi Saycan Say tarafından verilen eğitimlerde 'çevre nedir, çevre kirliliğinin nedenleri ve çeşitleri, geri dönüşümün önemi, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar ve atık pillerin sağlığa zararları' gibi konu başlıkları öğrencilere detaylı olarak anlatılıyor. Öğrencilerin sorularıyla katkı sağladığı eğitimlerde çevre ve geri dönüşüm konulu çizgi filmler izletiliyor. 
Kullanılan ambalaj atıklarının büyük kısmının geri dönüştürülebilir olduğunu belirten Saycan Say, çocuklara küçük yaşlardan itibaren kazandırılacak geri dönüşüm ve çevre bilincinin dünyanın ve insanlığın ömrünü uzatacağını dile getiriyor. Okullardaki eğitimlere ara vermeksizin devam eden Kozan Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü bir yandan da pilot bölge olarak belirlediği Turgut Özal Bulvarı (Göç Yolu) üzerindeki 19 apartmana geri dönüşüm kutuları ve broşürleri dağıttı. Ayrıca okullardan, işyerlerinden ve apartmanlardan gelen talepleri de dikkate aldıklarını belirten yetkililer, iç mekan geri dönüşüm kutularının ve atık pil kutularının vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!