Köy okulunda yerli malı haftası kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Köy okulunda yerli malı haftası kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 14:04

Köy okulunda yerli malı haftası kutlandı

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ (Bitlis), (DHA) - BİTLİS’in Adilcevaz İlçesi’ne bağlı Harmantepe Köyü'ndeki Nedim Korkut İlk ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından yerli malı haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikler kapsamında okulda öğrencilere, öğretmenleri tarafından tutumlu olmak ve yerli malı kullanmanın ekonomik açıdan önemi ve yerli malı kullanımının sağlık açısından da faydaları anlatıldı. Etkinlikte öğrenciler evde annelerine hazırlattıkları yiyecekleri arkadaşlarıyla paylaştı.

Okul Müdürü Mazlum Arıkbaş, öğrencilere küçük yaşlarda yerli malı kullanımının önemini anlattıklarını ifade ederek,  "Her yıl olduğu gibi bu yılda okulumuzda yerli malı haftasını kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin evlerinden getirdikleri yiyecek ve içecekleri birbirleri ile paylaşmaları örnek davranış sergilemektedir. Yerli Malı Haftası öğrencilerimizin kendi aralarında yardımlaşma, paylaşma ve dayanışmayı sağlamanın yanı sıra hoşça vakit geçirmelerine vesile olmaktadır. Yardımlaşma, paylaşma duygusu ve tutumluluk küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılanmalıdır. Bu güzel alışkanlıkları çocuklarımıza aşılarsak, onlarda büyüdükleri zaman bu alışkanlıklarını devam ettirirler. Bu tür etkinlikler sayesinde çocuk ve gençlerimizi her alanda eğitim, sosyal ve sportif alanlarda eğiterek onları yarınlarımız için daha bilinçli bir şekilde hazırlamalıyız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!