Köy okulunda bilim fuarı

Güncelleme Tarihi:

Köy okulunda bilim fuarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 12:32

Köy okulunda bilim fuarı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS'ın merkeze bağlı Gümüşdere Köyü İlk ve Ortaokulu’nda, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen '4006 Bilim Fuarı' gerçekleştirildi.
Gümüşdere köyünde ilk kez gerçekleştirilen fuara, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü daire amirleri, Gümüşdere köyüne yakın köylerdeki okulların müdürleri, öğretmenleri ve köyde yaşayan çok sayıda vatandaş katıldı. Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler, yöresel şiveler ve oyunları içerisinde barındıran 20 farklı proje fuara katılan davetlilere tanıtıldı. Gümüşdere Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni ve aynı zamanda Proje Yürütücüsü olan Seda Aras, "Bilim fuarları öğrencilerin vizyonunu genişleten, ileriye farklı bir gözle bakmalarını sağlayan, onların bakış açılarını zenginleştiren ve geliştiren önemli bir çalışmadır. Okulumuz öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda arkadaşlarıyla birlikte ürettikleri projeleri hayata geçirdik. Bizleri destekleyen TÜBİTAK yetkililerine ve proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Eğitim kurumlarının öncelikli amaçlarının yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamak olduğunu belirten Gümüşdere İlk ve Orta Okul Müdürü Osman Yılmaz ise, "Üreten bir toplum olma bilincini çocuklarımıza aşılamayı hedefledik. Bu tür yapılan etkinliklerle geleceğimizin teminatı olan çocukların daha iyi yetiştirileceğine inanıyoruz. Fuarın bu aşamaya gelene kadar emek gösteren öğretmen arkadaşlarımı ve sevgili öğrencilerimi tebrik ediyorum" dedi.
Fuara katılan davetliler, hazırlanan projeleri tek tek gezerek öğrencilerden bilgi aldı. Program öğrencilerin velileri tarafından hazırlanan çeşitli ikramların davetlilere sunulmasıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!