Köy okulu öğrencileri ilk defa sinemayla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Köy okulu öğrencileri ilk defa sinemayla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 13:07

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Tatvan ilçesinde başlatılan proje kapsamında 20 okuldaki 850 öğrenci ilk kez sinemada film izledi.

Yoncabaşı Köyü Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mihraç Kulu'nun hazırladığı, Tatvan Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği proje kapsamında, Tatvan'a bağlı 12 köy okulu ile ilçe merkezindeki bazı okuldaki 8’inci sınıf öğrenciler sinemaya götürüldü.

Servisle köylerinden alınarak sinema salonuna getirilen öğrenciler, Türkiye ve Japonya'nın dostluğunu pekiştiren iki tarihi olayı konu alan "Ertuğrul 1890" sinema filmini izledi.

Projeyle ilgili açıklama yapan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mihraç Kulu, anlamlı bir organizasyonu hayata geçirmenin kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade etti.

İlk kez sinemayla tanışan öğrencilerin heyecanının gözlerinden okunduğunu söyleyen Kulu, şöyle konuştu;

Haberin Devamı

“Öncelikle böyle bir projeyi hazırladığımız için çok mutluyum. Köy okullarımızın kendi imkanlarıyla sosyal etkinlik yapması maddi kaynaklar ve ulaşım sıkıntısı sebebiyle her zaman mümkün olmamaktadır. Yaptığım ön araştırma sonucunda öğrencilerimizin çoğunun sinema ortamında film izlemediklerini tespit edince bir köy öğretmeni olarak bu projeyi hazırladım. Sinemaya gitmemiş 560 öğrenciyi böyle bir filmle buluşturmaktan mutluluk duyuyorum. Ayrıca proje kapsamında 250 öğretmen ve diğer kurum çalışanları da yer almaktadır. Bizden desteklerini esirgemeyen Tatvan Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve projede emeği olan tüm proje ekibimize çok teşekkür ediyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!