Köy halkı yağmur duasına çıktı

Güncelleme Tarihi:

Köy halkı yağmur duasına çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 12:53

Köy halkı yağmur duasına çıktı

Haberin Devamı

YERKÖY(Yozgat), (DHA)- YOZGAT’ın Yerköy İlçesine bağlı köylerde kuraklık nedeniyle yağmur duası yapıldı. Orhan, Yakuplu ve Çamdibi köylüleri yağmur yağması için dua etti.
Yerköy ilçesinde 3 köyün ortaklaşa düzenlediği yağmur duası etkinliği, Çamdibi köyünde yapıldı. Öğle namazının ardından, yapılan şükür duası sonrası katılımcılara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Orhan Köyü Muhtarı Talip Bozkurt, ekinlerin yağmura en fazla ihtiyaç duyduğu ayın Mayıs ayı olduğunu belirterek, kuraklıktan dolayı ekili alanların etkilendiğini söyledi. Bozkurt, “Nisanda yağmur azda olsa yağdı. Fakat ekinlerin en fazla yağışa ihtiyaç duyduğu mevsim bu aylardır. Allah korusun bir hafta daha yağış olmazsa çiftçilerin tamamının ürünleri zarar görür. İnşallah bu dualarımızı Allah kabul ederde tez zamanda yağış olur” dedi.
Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz’da bu yılın Mayıs ayının önceki yıllara göre daha kurak geçtiğini belirterek, ekili tarım alanlarının ciddi derecede yağışa ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Yılmaz,  yağış olmaması sebebiyle Yozgat’ın pek çok köyünde çiftçilerin yağmur duasına çıktığını belirterek duaların kabul olması temennisinde bulundu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!