Kovulma şartı İpleri gerdi

Güncelleme Tarihi:

Kovulma şartı İpleri gerdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 14:19

Genç teknik adamın, sözleşme yenileme sürecinde, ‘İlk 8 hafta içinde gönderilirsem, 500 bin TL tazminat isterim şeklinde kontratına madde koydurmak istediği, Cavcav’ın buna büyük tepki gösterdiği’ belirtildi.

Haberin Devamı

TSYD Kupası zaferinin mutluluğunu yaşarken, Başkan İlhan Cavcav’ın yaptığı açıklamalarla iplerin gerildiği Gençlerbirliği, yeni sezona yine tartışmalar içinde girmeye hazırlanıyor. Başkan İlhan Cavcav ile Teknik Direktör İbrahim Üzülmez arasındaki soğuk savaş, Gençlerbirliği yöneticilerinin Ankaralı basın mensupları ile yaptığı değerlendirme toplantısında, Beştepe kurmayları tarafından da teyit edilmiş, yöneticiler gerilimi azaltmak için yoğun çaba harcadıklarının altını çizmişti. Teknik Direktör İbrahim Üzülmez’in, transfer döneminde özellikle Djalma Campos’un takımda tutulması yönündeki talebinin karşılık bulmaması, teknik ekibin istediği oyuncular (Gbakle) hariç hiç birisinin transfer edilmemesi ve bunların yerine başkan ve yönetimin belirlediği isimlerin alınması, tartışmanın fitilini ateşlemişti. Hollanda kampında ortaya konan oyun ve alınan kötü sonuçlar Başkan İlhan Cavcav’ın tepkisini çekerken, Teknik Direktör İbrahim Üzülmez’in, burada medyaya yansıyan açıklamalarında, “Transferlere teknik ekip olarak dahlimiz olmadı” şeklindeki açıklaması, gerilimi tırmandırmıştı.

Haberin Devamı

1 MİLYON 200 BİN TL’YE ANLAŞMA SAĞLANDI

Cavcav’ın, yaptığı son açıklamada, ‘Bizim hocanın dini imanı para. Ne transfere ne de paraya doyuyor’ sözlerinin, sözleşme imzalanması sürecinde, iki taraf arasında yaşanan diyaloğa dayandığı iddia edildi.
Geride kalan sezon, ligin ilk yarısı tamamlandığında, 13 puanda kalan takımı ikinci yarıda toparlayıp, kümede tutmayı başaran İbrahim Üzülmez, sözleşme uzatma teklifinde, rakamı 2 milyon TL’den açmış, yapılan görüşmelerde kendisine 500 bin TL peşin ve aylık 70 bin TL maaş olacak (10 ay) şekilde toplam 1 milyon 200 bin TL’den anlaşma sağlanmıştı. Yardımcılarının da yıllık alacağı, toplam 500 milyon TL olarak belirlenmişti.
Bu süreçte, İbrahim Üzülmez cephesinden gelen önerinin, Beştepe’de, özellikle de başkan İlhan Cavcav kanadında büyük tepki ile karşılandığı belirtildi. Görüşmeler sırasında, Üzülmez’in yönetime, “İlk 8 hafta içinde gönderilirsem, 500 bin TL tazminat isterim şeklinde’ sözleşmeye madde koydurmak istediği, yönetimin ve Cavcav’ın buna karşı çıktığı öğrenildi.
Sözleşme imzalandıktan sonraki süreçte, özellikle transfer döneminde yaşanan sorunlar ve son olarak TSYD Kupası’nda teknik ekipten gelen prim talebi ve Üzülmez’in özel istekleri, Beştepe’de ipleri bir kez daha kopma noktasına getirdi.

Haberin Devamı

‘BAŞKANIMIZ ÜZÜLMEZ'İN YANINDA'

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın, Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez ile ilgili yaptığı ve büyük yankıya neden olan sözlerinin ardından, kulübün resmi sitesinden yapılan duyuru ile duruma açıklık getirilmeye çalışıldı.
Kulüp tarafından yapılan resmi bildiride, Başkan Cavcav’ın yaptığı açıklama ile Üzülmez’e, “Bir duayen ve bir ağabey” olarak tavsiyelerde bulunduğu vurgulandı.
Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:
“Başkanımız İlhan Cavcav’ın Teknik Direktörümüz İbrahim Üzülmez hakkında yapmış olduğu açıklamalarda yanlış anlamaya yol açabilecek ifadeler yer almıştır. Ancak Başkanımız bu ifadelerle teknik direktörümüz İbrahim Üzülmez hakkında olumsuz bir şey söylemek istememiş aksine bir duayen, bir ağabey olarak tavsiyelerde bulunmuştur. Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz, teknik direktörümüz İbrahim Üzülmez’in her zaman olduğu gibi şimdi de destekçisidir ve onun yanındadır. Başkanımızın her fırsatta ifade ettiği gibi, İbrahim Üzülmez’i göreve getirirken tek başına arkasında durmuş, bugün de hocamızın göstermiş olduğu karakter ve başarı nedeniyle aynı tutumuna devam etmektedir.”

Haberin Devamı

SKULASSON İLE YOLLAR ARILDI

Gençlerbirliği, geçen sezon başında transfer ettiği ve Nisan ayında sözleşmesini 1 yıl uzattığı Olafur Skulason ile yollarını ayırdı. Transfer döneminde son olarak kadrosuna Yunanistan’ın Atromitos takımından Rumen orta saha oyuncusu Cosmin Matei’yi katan Başkent ekibi, yeni sezonda takımda düşünmediği isimleri de göndermeyi sürdürüyor. Gençlerbirliği, sözleşme feshine yanaşmayan Panos Dimitriadis’i ikna edemeyince, yabancı kontenjanına yer açmak için çareyi Skulason ile yolları ayırmada buldu.
Başkent ekibinin idari işlerden sorumlu asbaşkanı Arif Ölmez, Japonya’nın Sagan Tosu takımına transfer olan El Kabir’den sonra İzlandalı 33 yaşındaki orta saha oyuncusu Olafur Skulason ile karşılıklı anlaşarak sözleşmeyi feshettiklerini söyledi. Skulason, ligin yeni ekiplerinden Karabükspor ile anlaştı.

Haberin Devamı

YENİ KURALLARI ÖĞRENDİLER

Gençlerbirliği teknik ekip ve futbolcuları, 2016-2017 sezonunda uygulanacak, futbolda değişen kurallar hakkında bilgilendirildi. MHK tarafından, futbolcu ve teknik ekibe Beştepe Tesisileri’nde eğitim semineri verildi. Sürhat Müniroğlu’nun yönetiminde gerçekleşen eğitimde, Müniroğlu futbolculara yeni sezonda uygulanacak ve devam eden kurallar hakkında, videolu olarak hatırlatmalarda bulundu. Tüm futbolcuların hazır bulunduğu seminerde, Müniroğlu futbolcuların kurallarla ilgili sorularını cevaplayıp, akıllardaki soru işaretlerini de giderdi.

‘HEDEFİM KALICI OLMAK’

Gençlerbirliği’nin altyapısından yetişen ve A takıma kadar yükselen futbolcularına bir yenisi daha eklendi. Başkent ekibinin geçen sezon A takımla idmanlara çıkan Serdarcan Eralp, sezon öncesi kamp çalışmalarında elinden geleni yaptığını belirterek çok mutlu olduğunu söyledi.
19 yaşındaki futbolcu, “Tek bir hedefim vardı, A takıma yükselip kalıcı olmak. Şimdi ilk aşamayı gerçekleştirdim. Bunun için çok çalıştım, kalmak için daha da çok çalışacağım. Gençlerbirliği A Takımı ile antrenmana çıkmak çok güzel bir duygu. A takımdaki futbolcularla sahada yan yana oynamak ise bambaşka bir şey” değerlendirmesini yaptı.

BAKMADAN GEÇME!