KOSGEB'ten girişimcilere tam destek

Güncelleme Tarihi:

KOSGEBten girişimcilere tam destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2016 11:21

KOSGEB'ten girişimcilere tam destek

Haberin Devamı

Müfit ONBAŞI/ÇUBUK(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Çubuk ilçesinde Ankara Kalkınma Ajansı, KOSGEB ve Çubuk Belediyesi işbirliğinde girişimcilere destek olmak amacıyla 'Uygulamalı Girişimcilik' eğitimi veriliyor.

Çubuk Kurbantepe Belediye Eğitimi Merkezi'nde verilen eğitime etap etap 4 gün süren 30'ar kişilik gruplar halinde katılan kursiyerlere 70 saatlik eğitim programı sonunda sertifikaları verilecek. Kadınlar, yemek salonu, agat taşı işletmesi, bir kısmı da hayal ettiği aklındaki projeyi KOSGEB'in verdiği destekle gerçekleştirmeyi planladıklarını belirttiler. KOSGEB hakkında eğitim veren Hidayet Altunakar,"Bu kursta amaç, ilçe halkına Çubuk'taki girişimci potansiyelini KOSGEP imkanları ile buluşturmak ve girişimcilere maddi destek sağlamak" dedi.

İş yeri ve iş sahibi olmak isteyen, kurduğu kendi işinin patronu olmak isteyen vatandaşlara yönelik verilen kurslarda, bu destekten yararlanmak isteyen girişimciler için bütün konular tek tek anlatılıyor. Sertifikayı hak edip alan ve KOSGEB'in standartlarına uygun proje hazırlayan her girişimci, 50 bin TL hibe, 100 bin TL kredi alabilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!