KOSBİ’de 262 parselin tapuları verildi

Güncelleme Tarihi:

KOSBİ’de 262 parselin tapuları verildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2017 11:31

KOSBİ’de 262 parselin tapuları verildi

Haberin Devamı

İZMİR’in en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ), ilk etap parselasyon çalışmaları sonucu 12’si hizmet ve destek alanı olmak üzere yatırım yapılabilir 262 yeni parselin tapuları sahiplerine dağıtıldı.

KOSBİ Hilmi Şekerci Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen tapu dağıtım törenine, Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, KOSBİ Yönetim Kurulu üyeleri ve sanayiciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Kamil Porsuk, bölge tarihinde ilk kez imar uygulaması sonucu oluşan sanayi parsellerine tapu verildiğini belirterek, "1300 hektar alan için yapılan imar planımız 2015 yılının Temmuz ayında kesinleşti ve yönetim kurulumuz hemen parselasyon planı çalışmalarını başlattı. Üç etap halinde planlanan çalışmaların 1. etabında, bugün bölgemiz tarihinde ilk defa imar uygulaması sonucu oluşan sanayi parselleri tapularını dağıtacak aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Ben buradan, İzmir Valisi ve Müteşebbis Heyet Başkanımız Sayın Erol Ayyıldız başta olmak üzere tüm müteşebbis heyet, yönetim ve denetim kurulu üyelerimize, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu başkanı olarak böylesine önemli bir olayın bizim dönemimizde gerçekleşmesi şahsım adına ayrıca gurur vesilesidir" dedi.

ALTYAPIYA 100 MİLYON LİRA

Yeni parsellerle ilgili altyapı çalışmalarına en az 100 milyon liralık yatırım yapacaklarını belirten Porsuk, "Bundan sonra yatırım, üretim ve istihdam zamanıdır. Hep birlikte çalışarak bölgemizi Türkiye’nin üretim üssü yapmaya, sayılı organize sanayi bölgeleri arasındaki yerimizi almaya kararlıyız. Önümüzde Yiğitler Barajı hariç olmak üzere 100 milyon liranın üzerinde alt yapı yatırımının tamamlanması işi var. Sizlerin desteğiyle alt yapı yatırımlarını da süratle tamamlayacağız. Yeni parsellerin ülkemize, ilimize, bölgemize ve değerli katılımcılarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sanayicilere tapuları törenle teslim edildi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!