Korsan satıcılara dikkat uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Korsan satıcılara dikkat uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2012 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, bayram öncesi alışverişlerin hız kazanmaya başladığını belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, bayram öncesi alışverişlerin hız kazanmaya başladığını belirterek, “Bayrama kadar piyasada olmayan sadece bayramlarda ortaya çıkan ve günü kurtarmak adına çarşı, pazar ve sokaklarda rastgele tezgah açan korsan satıcılara mutlaka dikkat edilmelidir. Vatandaşlarımız sağlıklarını ön planda tutarak, bilmediği yerlerden, merdiven altında üretilen sağlıksız gıda alışverişi yapmamalıdır” dedi. Palandöken, şöyle devam etti:

HASTALIĞA DAVETİYE ÇIKARIYOR

“Bayram dolayısıyla giyim kuşamın yanında daha çok şeker ve tatlı piyasasında talebin yoğunluğuna bağlı olarak sağlıksız şartlarda üretilen tatlılar hastalığa davetiye çıkarıyor, milleti zehirliyor. İçeriği belli olmayan ve fiyatı 3-5 lira gibi normalin çok altında satılan tatlılar alınmamalıdır. Denetim sırasında satış yapanların esnaf oda kayıtları mutlaka aranmalıdır. Böylelikle kirasını, vergisini veren küçük esnaf ve sanatkarın da haksız rekabetten zarar görmesi engellenmelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!