Korna cezası

Güncelleme Tarihi:

Korna cezası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 01:14

Çankaya Caddesi’nde aniden önüne kıran aracı uyarmak için otomobilinin kornasına basan Çağrı T., Başbakanlık koruma görevlisi ve trafik polislerince uyarıldı. 8 gün sonra kendisine tebliğ edilen tutunak ile 88 TL’lik korna cezası aldığını öğrenen T., “Bölgede, korna yasağına ilişkin hiçbir uyarı yok” dedi.

Haberin Devamı

Çankaya’da yaşayan Çağrı T., dün iş yerine gelen trafik cezası ile şok oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tebliğ edilen Trafik İdari Para Cezası Tutanağı’na göre T.’ye, 11 Haziran’da saat 8.58’de Çankaya Caddesi’nde, 06 ... 13 plakalı aracıyla seyrettiği sırada kornaya bastığı gerekçesiyle 88 TL’lik para cezası verildi. Tutanakta yazan “Ses ve haberleşme cihazlarını, kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanmak” şeklindeki açıklama haricinde kendisine hiçbir kanıt gösterilmediğini, ayrıca cadde üzerinde korna kullanmanın yasak olduğuna ileşkin hiçbir uyarı bulunmadığını belirten T., cezaya tepki gösterdi. Cezayı ödeyeceğini ama gerekli açıklamanın yapılması için girişimlerini sürdüreceğini belirten T., “Cezayı ödeyeceğim ama kurala uymadan trafikte dolaşan insanları görmezden gelip, hiçbir kanıt göstermeden bana bu cezayı yazan polis memuruna hakkımı helal etmeyeceğim” diye konuştu.

Haberin Devamı

KORUMA POLİSİ DURDURDU

Ceza almasına sebep olan kornayı, 11 Haziran sabahı, Çankaya Caddesi’nden Atatürk Bulvarı’na dönerken kullandığını ifade eden Çağrı T., yaşananları şöyle anlattı:
“Eşimi işe götütürken protokol geçişi olmamasına rağmen trafik sıkıştı. Önüme bir araç aniden geçince uyarmak amacıyla bir defa kornaya bastım. Yolu sol tarafında bulunan Başbakanlık Konutu önündeki koruma polisi, arabanın camını indirtip, ‘Konut rahatsız oluyor, bir daha basma’ dedi. Ben de uyarı için kornaya bastığımı söyleyip, yola devam ettim.

8 GÜN SONRA CEZA GELDİ

Az ilerledikten sonra bu kez kavşakta görevli trafik polisi durdurdu ve ‘Konutun önünde kornaya basma’ dedi. Uyarıları dinleyip yoluma devam ettim. Olayın üzerinden 8 gün geçmişti ki iş yerime bir tebligat geldi. Not bölümünde ise kanıt niteliği olmayan bir açıklama var. Tutanakla ilgili 155’i aradım ama hiçbir açaıklama alamadım. Bölgede, kornaya basmanın yasak olduğunu belirten hiçbir uyarı levhası yokken bir kez kornaya bastım diye trafik cezası yedim.”

KANUN NE DİYOR

Karayolları Trafik Kanunu’nun 72. maddesinde ”Araçlardaki ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları yönetmelikte gösterilen şartlara uygun olarak ve kamunun rahat ve huzurunu bozmayacak şekilde kullanılabilir. Buna uymayan sürücüler, para cezası ile cezalandırılırlar” deniliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!