Korkuteli'de Yeni Türkiye buluşması

Güncelleme Tarihi:

Korkutelide Yeni Türkiye buluşması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 13:46

Korkuteli'de Yeni Türkiye buluşması

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yeni Türkiye Buluşmaları Konferans dizisi Korkuteli'nde gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Korkuteli Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen konferansa Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Mahmut Bilgiç, İlçe Hizmet Birimi Müdürü Mustafa Ünlü, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Moderatörlüğünü siyaset bilimci Dr. Murat Yılmaz'ın yaptığı konferansa Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, Çalışma Hayatı Uzmanı Tarkan Zengin ve Yazar/Belgesel Yapımcısı Harun Kaban konuşmacı olarak katıldı.

TEDBİRLİ OLMAMIZ GEREKİR

Harun Kaban yaptığı konuşmada, “Darbe bizim yönetim alanında belirlediğimiz kuralların ihlalinden kaynaklanıyor. Demokrasi ismini verdiğimiz yöntemle işlerimizi hallediyoruz ve burada seçilen yönetir kuralıyla hareket ediyoruz. Fakat bazıları bunu kestirmeden yapmaya çalışır ve bunun nedeni halkın onları talep etmesi değil, mevcut yönetimden duydukları rahatsızlık ve mevcut yönetimden kendilerini üstün görmeleridir. 15 Temmuz'da tanklar sokağa çıktı. Dolayısıyla kural ihlaline siz cevap verirseniz bunun yöntemleri giderek sertleşir. Bizim temel olarak darbe konusunda bir kural ihlali olduğunu görmemiz ve tedbirli olmamız gerekir" şeklinde konuştu.

DEMOKRASİDEN VAZGEÇEMEYİZ

Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş da darbelerin demokrasinin karşıtı ve düşmanı olduğuna dikkat çekerek, "Demokrasi insanların sahip olduğu birikimi ve potansiyeli net ve açık bir şekilde ortaya çıkarma ortamını sağlamaktadır. Biz darbeyle demokrasiyi aynı kutuya koymuyoruz, karşıt taraflar olarak belirliyoruz. Demokrasi bizim esasen vazgeçemeyeceğimiz ve mutlaka savunmamız gereken bir kaynak olarak ortaya çıkıyor ki milletimizin de 15 Temmuz da ortaya koymuş olduğu yüksek irade ve bilinç düzeyi bunu çok somut olarak tüm dünyaya ifade etmiş oldu" dedi.

HER DAİM UYANIK OLMAMIZ LAZIM

Çalışma hayatı uzmanı Tarkan Zengin de konferansta şunları söyledi: "1950 seçimlerinde DP iktidara geldi 1954'de yeniden kazandı 1957 seçimlerinde yeniden kazanınca artık DP'nin iktidardan gitmeyeceğini düşünerek fiili bir darbe yaptılar. Türkiye'de de Ak Parti her girdiği seçimi kazanınca aslında fiili bir darbeye süreç bizi götürdü. Halk meydana çıkınca darbeyi başaramadılar. Sizin bu azminiz, gayretiniz, iradenize sahip çıkma azminiz olduğu takdirde de bunlar hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaklardır. Şunu unutmayalım; Türkiye de darbeler parantezi bir daha açılmamak üzere kapanmıştır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!