Korkuteli'de cumhuriyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Korkutelide cumhuriyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2017 15:25

Korkuteli'de cumhuriyet coşkusu

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Korkuteli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları hava muhalefeti nedeniyle Recep Gürbüz Spor Salonu'na alındı. Törene, Kaymakam Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ufuk Arabacı, Belediye Başkanı Hasan Gökce ve Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, öğrenciler ve halkın katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol katılanların bayramını kutladı.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Kaymakam Erol Tanrıkulu, "Cumhuriyetin kuruluşu ile Türk milleti verdiği kurtuluş mücadelesini zaferle bitirmiş ve tarih sahnesinde yeniden önemli bir yer almıştır. Yeni modern bir müessese ve yeni Türk devletinin bir özelliği olan cumhuriyet, büyük Atatürk'ün gerçekleştirdiği en büyük inkılap, milli tarihimizin kaydettiği çok büyük bir atılımdır. 29 Ekim 1923, Türk tarihi içinde en önemli dönüm noktalarından birini teşkil etmektedir. Cumhuriyet, ırk, din, dil ve cinsiyet farkı gözetmeksizin, bütün vatandaşın paylaştıkları ve faydalandıkları siyasi rejimin adı olmuştur. Eşitlik ilkesi, herkesin kanun önünde eşitliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir diğer özelliğidir" dedi.

Kaymakam Erol Tanrıkulu'nun konuşmasının ardından ilk ve orta dereceli okullar adına öğrenciler de günün alam ve önemini belirten şiirlerini okudu. Yaşar Yalçın İlkokulu öğrencileri oratoryo gösterisi sundu. Ardından Osman Önal İlkokulu Halk Oyunları ekibi de gösteri sundu.

Okullar arası gerçekleştirilen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere Kaymakam Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ufuk Arabacı, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez tarafından hediyeler verildi.

Bayram, resmi geçitle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!