Kıyma makinesi dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Kıyma makinesi dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2017 11:15

Kurban Bayramı'nda iki ilden peş peşe iki korkunç haber geldi. Mersin'de 2 yaşındaki bir çocuk, Niğde'de de 4 yaşındaki bir çocuk ellerini kıyma makinesine kaptırdılar. Her iki çocuk da ameliyata alındı. Benzer üçüncü haber ise Kahramanmaraş'tan geldi. 69 yaşındaki vatandaş da elini kıyma makinesine kaptırdı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre olay, ilk olay Mersin'in merkez Toroslar ilçesine bağlı Turgut Türkalp Mahallesi'nde meydana geldi. 2 yaşındaki çocuk, evde bulunan kıyma makinesi ile oynamaya başladı. Küçük çocuk, birden elini kıyma makinesine kaptırdı.

Kıyma makinesi dehşeti

Bunun üzerine ailesi durumu 112 ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, çocuğu elinde kıyma makinesi ile Şehir Hastanesi'ne kaldırdı. İtfaiye ekipleri de hastaneye giderek, çocuğun elindeki kıyma makinesini çıkarmak için yaklaşık yarım saat uğraştı. Yapılan çalışmanın ardından kıyma makinesi kesilerek, çocuğun elinden çıkartıldı. Çocuğun elinin ve parmaklarının büyük zarar gördüğü görülürken, hemen ameliyata alındı.

Haberin Devamı

Şehir Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan 2 yaşındaki çocuk, ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Çocuk burada ameliyat edilirken, 3 veya 4 parmağında sıkıntı olduğu ve izlemeye alındığı öğrenildi.

Kıyma makinesi dehşeti

NİĞDE'DE DE YAŞANDI

Mersin'in ardından benzer bir olay da Niğde'den geldi. Çiftlik İlçesi’nde meydana gelen olayda, ailesinin kurban eti kıydığı makineyi çalıştıran 4 yaşındaki bir çocuk elini kaptırdı. Durumu fark eden annesinin makineyi kapatmasının ardından çağrılan sağlık ekibi, küçük çocuğun elini kurtaramadı. Bunun üzerine makine ile birlikte Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen çocuğun elini çağrılan itfaiye ekibi makinenin içinden çıkardı. Parmaklarında derin kesikler bulunan küçük çocuğun tedavisi devam ediyor.

YAŞLI ADAM DA YARALANDI

Kahramanmaraş'ta eli kıyma makinesine sıkışan kişi, itfaiye ekiplerinin yoğun bakım ünitesindeki çalışmasının ardından ameliyata alındı.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Mehmet Akif Mahallesi'nde Kerim Göğebakan (69), evlerinde kurbanlık etleri çekerken prize bağlı kıyma makinesine sağ elini kaptırdı. 

Haberin Devamı

Kıyma makinesi dehşeti


Durumu fark eden çocuklarının çabasına rağmen eli makineden kurtarılamayan Göğebakan, ambulansla Necip Fazıl Şehir Hastanesine kaldırıldı. Doktorların çabasına rağmen kolu makineden çıkarılamayınca Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibinden yardım istendi. 

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik çabasının ardından Göğebakan'ın sağ eli kıyma makinesi kesilerek çıkarıldı. 
Göğebakan daha sonra ameliyata alındı. 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!