Koreliler'e Bodrum'u tanıtacaklar

Güncelleme Tarihi:

Korelilere Bodrumu tanıtacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 19:02

Koreliler'e Bodrum'u tanıtacaklar

Haberin Devamı

GÜNEY Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Yunsoo Cho, Muğla'nın Bodrum ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti. Bodrum'a ilk kez gelen Büyükelçi Yunsoo Cho, Başkan Mehmet Kocadon'dan ilçeyle ilgili bilgi aldı.

Türkiye ziyareti kapsamında, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde gelen Güney Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Yunsoo Cho, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret ederek, ilçeyle ilgili bilgi aldı. İki yıl önce göreve başladığını, Bodrum'a gelme fırsatını ise ancak bulabildiğini ifade eden konuk Büyükelçi, "Diğer büyükelçiler sürekli Bodrum'dan bahsediyorlar. Kore'den Türkiye'ye yaklaşık olarak 200 bin kişi geliyor. Başkanımızla birlikte çalışarak Bodrum'a gelen Koreli sayısını artırmak, Bodrum'u birlikte çalışarak tanıtmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde tekrar Bodrum'a gelmeyi planlıyoruz. Koreliler, Bodrum'u sadece Herodot'un doğduğu yer olarak biliyorlar" dedi.

Başkan Mehmet Kocadon ise, "Büyükelçimizi Bodrum'da görmekten dolayı mutluyuz. Özellikle yerele verdiği önemden dolayı ve bizi ziyaret ettiği için çok sevinçliyim. Bodrum'un tanıtımı için Kore'de yapılacak olan tüm çalışmalara desteğimizi veririz. Koreliler genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında Bodrum'u tercih ediyorlar. Bodrum sokaklarında Korelileri daha fazla görmekten memnun oluruz" dedi.

Nilüfer DEMİR / BODRUM, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!