Köprülerde yenileme çalışması yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Köprülerde yenileme çalışması yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 12:17

Köprülerde yenileme çalışması yapılacak

Haberin Devamı

 
Tuna İŞLEYEN / TAVŞANLI,(Kütahya),(DHA)- GÜZERGAHLARDA yenilenen yol çalışmaları sonrasında köprülerde de yenilik yapılacağı bilgisi AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu tarafından yapılan yazılı açıklama ile bildirildi. 
 
Milletvekili Vural Kavuncu yaptığı yazılı açıklamada Tavşanlı-Kuruçay Beldesi yolunun geçtiğimiz yıl genişletilerek güvenli hale getirildiğini, bu yıl içinde de sıcak asfalt kaplama ile konforlu bir ulaşım imkanı sağlandığını söyledi. Kavuncu açıklamasına şöyle devam etti:
 
"Ancak yol üzerinde bulunan Kuruçay Köprüsü görüş mesafesini kısıtlıyor olması, genişliğinin yeterli olmayışı ve viraj önünde yer alması gibi nedenlerle sürücüler için hala bir risk teşkil etmekteydi.  Kuruçay köprüsü ile ilgili yapılacak çalışmaları belirlemek üzere Karayolları bölge müdürlüğünden bir ekip ile bir değerlendirme yapmıştık. Bu değerlendirmenin neticesinde trafik için olumsuzlukları ve riskleri gidermek üzere yeni bir köprünün yapılmasının aynı şekilde Hisarcık İlçemizin Karşıyaka Mahallesinde de bulunan Hisarcık Köprüsünün mevcut problemler nedeniyle yenilenmesinin uygun olduğuna karar verilmişti. Aradan geçen süre içerisinde köprü projeleri yapıldı, yatırım ödeneği çıkarıldı ve ihale süreci tamamlandı. Buna göre Kuruçay’a 14 metre genişliğinde, 91 metre uzunluğunda, gidiş ve geliş şeritlerinin yanı sıra her iki yanda yaya geçidi olan, Hisarcık ilçemize 15 metre genişliğinde, 31 metre uzunluğunda, gidiş ve geliş şeritlerinin yanı sıra her iki yanda yaya geçidi olan yeni iki köprü yapılacak. İhale süreci tamamlanan yeni köprü için yüklenici firma ile sözleşme yapıldı, imzaları atıldı. 5,5 milyon liraya mal olacak köprüleri yüklenici firma 400 günde tamamlayacak. Bugünler inşaat için uygun bir sezon olmadığı için çalışmalara hava durumu müsaitliğine göre önümüzdeki bahar başlangıcında başlanacak."
 
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!