Köprü ve Alparslan

Güncelleme Tarihi:

Köprü ve Alparslan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 00:34

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, bayramın birinci günü İzmir’deydi.

Haberin Devamı

Köprü ve Alparslan

Partililerle bayramlaşırken, bir istek aldığını iletti. “Sultan Alparslan Köprüsü istiyoruz diyorlar, iki yakayı birleştirmek için. Canınız sağ olsun. Onu da yapacağız, merak etmeyin” dedi. Ve İzmir’in gündemine sürpriz bir şekilde, “Alparslan Köprüsü” de girdi. Daha doğrusu köprü hep gündemdeydi de ‘Alparslan’ sürprizdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, köprü adıyla ilgili gelişmelere açıklık getirdi, Hürriyet EGE’de Banu Şen’e özetle şöyle dedi:


HENÜZ KESİNLEŞMEDİ
“Derin bir tarihimiz ve bu tarihin çok değerli isimleri var. Komutanlarımız, padişahlarımız var. Daha önce de Katip Çelebi’nin adı üniversiteye verilmişti. Sultan Alparslan aniden gelişen bir öneri oldu. Partililerimiz talep etti. Ancak henüz kesinleşmedi. Değerlendirilecek. Genç nesiller için tarihimizdeki önemli isimlerin yaşatılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu, ülkeye hizmet eden herkes için geçerli. Şehitlerimizin de isimleri veriliyor. Böylelikle adları ve hatıraları yaşamış oluyor.”

Haberin Devamı


VATANDAŞA DA SORULABİLİR
Böylelikle, ‘Alparslan’ sürprizinin kaynağının AK Partililer olduğunu Delican bir kez daha vurguladı. Ama köprü adının kesinleşmediğini de açıklamasından öğrenmiş olduk.
Önümüzde çok uzun bir süreç var, Körfez’i birleştirecek köprü için. Bu yüzden köprünün adının da aceleye getirilmemesi gerektiği kanısındayım. Ne bileyim, belki AK Partililer yeni adlar üzerinde durur. Belki de “İzmirliler’e soralım, onlar ne diyor” denilebilir. Hatta belli seçenekler ortaya konulur, köprünün adı için referanduma bile gidilebilir. Her şey mümkün.

-----


TOPUKLU EFE’DEN VIRGINIA BACI’YA

Buyur gel kardeş olalım

AYDIN Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, çalışmalarıyla, yaptıklarıyla hep dikkat çekmiştir. “Topuklu Efe” bu kez de kadın dayanışmasının en güzel örneklerinden birisini gösterdi. Nasıl mı?
İtalya’daki yerel seçimlerde ilginç sonuçlar alındı. 37 yaşındaki Virginia Raggi, Roma’nın ilk kadın ve en genç belediye başkanı seçildi. Raggi, geçen şubat ayında ‘Beş Yıldız Hareketi’nin internette yaptığı oylamada aday oldu önce. Ve çok fazla tanınmazken, bir süre sonra başkentin belediye başkanlığına yükseldi. İtalya’nın yıldızı oldu, Avrupa’nın ve hatta dünyanın konuşulan isimleri arasında yerini aldı.

Haberin Devamı


RAGGİ’YE MEKTUP
İşte Özlem Çerçioğlu da Raggi’ye bir kutlama mesajı gönderdi. Bazı gazetelerde haber olarak yer almasına karşın, bu mesaj çok hoşuma gittiği için paylaşmak istiyorum:
“Ben Türkiye’de ‘Yeryüzünün Altındaki En Güzel Yer’ olarak adlandırılan Aydın ilinin ilk kadın belediye başkanıyım. Ben de sizin gibi, genç yaşta yerel yönetim birimi başkanı oldum. Ülkemde tıpkı sizin gibi az sayıda muhalif kadın belediye başkanından bir tanesiyim. Bir kadın olarak, seçimlerde elde ettiğiniz başarıdan dolayı çok mutlu oldum.


ELEŞTİRİLERE GÜLDÜM
Seçim sürecinde ‘Roma’nın devasa sorunlarını çözemeyeceğinize yönelik eleştirilere’ güldüm geçtim. Benzer eleştiriler ilk belediye başkanı olduğumda bana da yapılmıştı. Artık literatüre geçen ‘Roma Yönetilemez’ ifadesini yıkıp geçeceğinizi biliyorum. Roma artık sizinle çok daha güzel. Bir kadın belediye başkanı olarak, size deneyimlerimizi aktarmaktan büyür onur duyacağımı bilmenizi isterim. Bu çerçevede sizi ilk uygun zamanınızda Aydın’ımızda ağırlamaktan çok mutlu olacağınızı bilmenizi isterim. Aydın ile Roma arasında bir kardeş şehir ilişkisi kurmak isteriz. Yeni görevinizde başarılar diliyorum.”
Aydın-Roma kardeşliği... İki kadın başkanın işbirliği... Deneyim, bilgi paylaşımı, görüş alışverişi... Gayet de güzel olur. Çerçioğlu’nun mesajı, bana göre çok büyük hoşluk. Şimdi söz sırası ‘Virginia Bacı’da...

-----

Haberin Devamı


İzmir’e doyamasınlar

İZMİR Turizm Tanıtma Vakfı bugünden başlayarak, yurt içinde tanıtım atağına başlıyor. Vakfın başkanlığına da seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tanıtım kampanyasının sloganını açıkladı:
“İzmir’e doyamazsınız.”
İki ay sürecek iç turizme yönelik kampanyada reklam filmleri, afişler kullanılacak. Anladığım kadarıyla, “İzmir’de her şeye doyulur, ama güzel İzmir’e doyulamaz” teması işlenecek. İyi de olacak.
UMUTLAR YEŞERSİN
Ben kampanyayı merakla bekliyorum, ses getireceğine ve özellikle turizmciler için umut ışığı yanacağına inanıyorum ve ekliyorum:
“Dilerim gelenler İzmir’e asla doyamaz. Doymak için de ‘bi dahaki sefere’ deyip yine gelir ve yine doyamaz...”
Gerçekten de olumlu ya da olumsuz yanlarını da göz önüne alarak soruyorum:
İzmir’e doyan var mı acaba? Ne diyorsunuz... Evet mi, hayır mı? Yoksa yorum yok mu?

-----

Haberin Devamı

ŞARJ VE KİTAP
Gazeteci Yasin Tinbek’in tavsiyesi: Akıllı telefonunuzun şarjının daha çok dayanmasını istiyorsanız, kitap okuyun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!