Konyalı sanayicilerden Çanakkale'ye ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Konyalı sanayicilerden Çanakkaleye ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 18:12

Konyalı sanayicilerden Çanakkale'ye ziyaret

Haberin Devamı

KONYA Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ÇTSO) ziyaret ederek projelerle ilgili görüş alışverişi yaptı.

ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Emin Bacak ve Genel Sekreter Sema Sandal, ÇTSO Kongre Fuar Merkezi'ne bugün Konya Ereğli TSO heyetini ağırladı. Konya Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası heyetinde Meclis Başkanı Mehmet Koç ve Yönetim Kurulu Başkanı Enver Bozkurt ile birlikte Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin bulunduğu ziyarette ÇTSO yöneticileri, misafir heyete hizmet binasını tanıtarak Odanın takip ettiği projeler hakkında bilgi verdi. ÇTSO Kongre Fuar Merkezi Bozcaada salonunda yapılan ortak bilgilendirme toplantısında, üç yıl önce hizmete açılan Kongre Fuar Merkezi'nin çeşitli konferans ve etkinliklere ev sahipliği yaptığı, Odanın önceki hizmet binasının da ÇTSO Çanakkale Evi ve yerel lezzetlerin sunulduğu restoran olarak turizme katkı sağladığı ifade edildi. ÇTSO İş Merkezi'nden sağlanan gelirin başarılı öğrencilere burs olarak verildiği, yoğun ilgiyle karşılaşan Ar-Ge Merkezi'nin tamamen dolduğu vurgulanırken, Su Gösterileri Sistemi ve Games of Troy projelerinin gerçekleştirildiği belirtildi.

Projelerle ilgili bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal, Çanakkale turizmine katkı amacıyla 6 adet kioskun kent merkezine yerleştirdiğini, üç boyutlu tanıtım filmi ve yeni bir Çanakkale logosu hazırlandığını belirtilirken, ÇTSO'nun turizmin gelişmesi için Çanakkale'ye uğramadan geçen kruvaziyer gemilerini Çanakkale'ye çekecek Kruvaziyer Limanı projesini desteklediği ve projelendirdiği Çanakkale Merkez ile Lapseki'ye yat limanı yapılması sürecini de ısrarla takip ettiğini ifade etti. Sandal konuşmasında, ÇTSO'nun süt ürünleri ihracatının önünü açmayı hedefleyen Ezine Gıda İhtisas OSB ile Çanakkale Merkez'de bir ticaret sitesi kurma hazırlığında olduğunu da vurguladı.

Konya Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası heyetinin ziyaretinde, ÇTSO 'nun hazırladığı Çanakkale Tanıtım Filmi izlendi ve yöneticiler karşılıklı olarak günün anısına plaket ve hediye takdim etti.

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)

Fotoğraf

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!