Konut kredisi cinayetinde ömür boyu hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Konut kredisi cinayetinde ömür boyu hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 13:15

Konut kredisi cinayetinde ömür boyu hapis cezası

Haberin Devamı

Mustafa KOZAK/ ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da geçen yıl konut kredisi çektiğini sandıkları 47 yaşındaki masör Faruk Kahraman'ı parasını almak amacıyla evinde el ve ayaklarını bağladıktan sonra boğarak öldürmekten yargılanan Said Khazhiev, ömür boyu hapis cezasınra mahkum edildi.
Antalya'daki turistik tesislerde masör Faruk Kahraman'dan haber alamayan yakınlarının ihbarı üzerine polis, 17 Mart 2015 akşamı Muratpaşa ilçesi Yeşilbahçe Mahallesi'ndeki apartman dairesine gitti. Çilingir yardımıyla girilen evin salonunda Faruk Kahraman'ın cesedi bulundu. Eli ve ayakları bağlı halde bulunan ceset üzerinde yapılan otopside, Faruk Kahraman'ın dövüldükten sonra boğularak öldürüldüğü anlaşıldı. Yapılan araştırmada Kahraman'ın, Kırgızistan uyruklu 18 yaşındaki Elvira Baısultanova ve 22 yaşındaki Aisana Muzurbekova'yı zaman zaman evinde barındırdığı, 2 kadına evin yedek anahtarını verdiği tespit edildi.
BİRİ GÖZCÜLÜK YAPTI ÜÇÜ ÖLDÜRDÜ
Apartmanın güvenlik kamerası görüntülerinden 16 Mart akşamı Kahraman'ın peşinden eve gelen Aisana Muzurbekova'nın yedek anahtarla kapıyı açmak yerine zile basıp girdiği, saat 02.50 sıralarında ise yüzlerini gizlemeye çalışan 3 kişinin ellerindeki yedek anahtarla kapıyı açıp girdikleri görüldü.
23 yaşındaki Dilshod Ashurov, 32 yaşındaki Said Khazhiev ile 25 yaşındaki İslam Sultanbaev adlı 3 kişinin saat 04.35'te yanlarına Aisana Muzurbekova'yı da alarak aceleyle binadan çıktığı, daha sonra gruba gözcülük yaptığı iddia edilen Elvira Baısultanova'nın da katıldığı tespit edildi. Şüphelilerin hepsinin cinayetin işlendiği gün yurtdışına kaçtıkları belirlendi.
ÇEKMEDİĞİ KREDİYİ ÇEKTİ SANIP ÖLDÜRDÜLER
Soruşturma sürdürülürken şüphelilerden Said Khazhiev 13 Ocak 2016 tarihinde İstanbul üzerinden Türkiye'ye tekrar giriş yapınca yakalanıp tutuklandı. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, Faruk Kahraman'ın çekmeyi planladığı konut kredisi nedeniyle öldürüldüğü belirtildi. İddianamede Kahraman'ın Elvira ile Aisana adlı Kırgızistanlı iki kadınla cinsel ilişki boyutunda arkadaşlık yaptığı belirtildi. Kahraman'ın ev almak için bankadan kredi çekeceğini söylediği iki kadının, parayı yağmalamak için Kırgızistanlı arkadaşlarını Antalya'ya çağırıp birlikte plan yaptıkları öne sürülen iddinamede, kredinin çekileceği gün planın hayata geçirildiği kaydedildi.
Olay günü Elvira Baısultanova'nın dışarda gözcülük yaptığı, diğer 4 kişinin ise ellerini ve ayaklarını bağladıkları Faruk Kahraman'ı 'Çektiğin krediyi ver' diye dövdükleri, maktulün ise kredi çekmediği için parayı veremediği, buna inanmayan şüphelilerin evin her yerini döküp saçarak para aradığı, bulamayınca da yakalanma endişesiyle masörü boğup öldürdükleri belirtildi.
DİĞER SANIKLARIN DOSYALARI AYRILDI
Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 7'nci duruşmasında karar çıktı. Son sözü sorulan sanık Said Khazhiev, beraatını talep etti. Yargılama sonunda yakalanamayan diğer sanıkların dosyalarının ayrılmasına karar veren mahkeme, Said Khazhiev'i ömür boyu hapse mahkum etti. Mahkeme, sanığa ayrıca yağmaya teşebbüs suçundan da 9 yıl 4 ay 15 gün hapis verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!