Konuk Yazar:

Güncelleme Tarihi:

Konuk Yazar:
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Trafik haftası

BİLİNDİĞİ gibi, her yıl Nisan ayında, trafik haftasını kutluyoruz. Önümüzdeki günlerde, ilçemizde de, kutlanacak trafik haftası çalışmaları, şimdiden başlamış bulunuyor. Amacımız, haftayı gündemde tutmak, insanları trafik konusunda duyarlı hale getirmek.

Bizler, yapılan kutlamaların, eğitime dönük olmasını, gençlerimize, çocuklarımıza ve esnafımıza mutlaka faydalı olması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak ne yazık ki, yapılan tüm çalışmalar, boşuna gibi görünüyor. Çünkü ne kazalar, ne de hataların önüne geçilemiyor.

Şoförler ve Otomobilciler Odası, Bölge Trafik İstasyon Amirliği, Bucak Emniyet Müdürlüğü ve 13. Karayolları Bölge Müdürlüğü Trafik Şefliğince, ortaklaşa bir panel düzenlemek istiyoruz.

ANONSLA UYARI

Okullarımızda, öğrencilerimiz arasında, trafik haftası ile ilgili şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenleyeceğiz. En başta, onları trafik hakkında duyarlı hale getirmek istiyoruz.

Ayrıca, yerel televizyonlarda hazırladığımız kasetler ve filmlerle, halkımızı aydınlatacağız. Bucak Radyo'da her müzik parçası arkasından, insanlarımızı uyarmak için, örneğin, ‘‘Kırmızı ışıkta geçerseniz, onyedi milyon para cezası ve 15 ceza puanı alacağınızı biliyor musunuz?’’ diye anonslar yaptıracak ve öğütler vereceğiz.

EN AZA İNDİRMEK

Yapılacak tüm çalışmalar, her zaman olduğu gibi, trafik kazalarını en aza indirmek, doğabilecek her tür kötü sonuçlara önceden tedbir almak için.

Hepinize kazasız günler diliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!