Konak'ta yüz güldüren proje

Güncelleme Tarihi:

Konakta yüz güldüren proje
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2018 10:28

Konak'ta yüz güldüren proje

Haberin Devamı

İZMİR'de, Konak Belediyesi'nin hayata geçirdiği 'Fazla Gıda' projesi kapsamında, market sahiplerinin bağışladığı gıda ve temizlik ürünleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Böylece hem satıcının malı elinde kalmıyor hem de vatandaşın evine taze ürün giriyor.

Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile anlaşmalı marketlerden gelen ürünler paketlenerek aynı gün içinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Aralık ayında başlatılan 'Fazla Gıda' projesiyle bugüne kadar 84 aileye ulaşıldı. Şarküteri ürünlerinden deterjana, meyve-sebzeden bebek bezine kadar marketlerdeki stok fazlası ürünler kısa sürede ihtiyaç sahibi ailelerin evine giriyor.

ÜRÜNLER AYNI GÜN ULAŞTIRILIYOR

Yardımlar belediye ekiplerince yapılan sosyal inceleme sonucu belirlenen ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Vatandaşlar belediyeye gelip hazırlanan paketleri alabildiği gibi gelemeyenler için de evlerine görevli personel tarafından götürülüyor. Paylaşma kültürünün yaygınlaşmasıyla projeye yapılan bağışların miktarı da her geçen gün artıyor.

Bağış yapan marketlerden gelen ürün çeşitliliğinin ve miktarının arttığını dile getiren yetkililer, o oranda da yardım edilen ailelerin sayısının fazlalaştığını belirtti. 'Fazla Gıda' projesi şimdilik Konak Belediyesi'nin Basmane'deki hizmet binasında yer alan Sosyal İşler Müdürlüğü'nde yürütülüyor. Bu nedenle marketlerden gelen ürünler hiç vakit kaybetmeden paketlenerek aynı gün içinde ihtiyaç sahiplerine iletiliyor. Bağışların artması halinde projenin bir merkezden yürütülmesi planlanıyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!