Komşudaki kapıda vize uygulaması Marmaris ve Bodrum için de umut oldu

Güncelleme Tarihi:

Komşudaki kapıda vize uygulaması Marmaris ve Bodrum için de umut oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2017 12:55

Komşudaki kapıda vize uygulaması Marmaris ve Bodrum için de umut oldu

Haberin Devamı

YUNAN adalarına giriş için 'kapıda vize' uygulamasının dün itibariyle başlaması Ege'nin iki yakasında da olumlu karşılandı. Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, "Yunan akıllılık yaptı yoksa uğrayacağı zarar bizden çok büyüktü. Kapıda vize uygulaması ile Bodrum ve Marmaris iç turizmde hareketlilik yaşayacak" dedi.

2012 yılında uygulamaya konulan ve 4 yıldır devam eden kapıda vize uygulamasına Avrupa Birliği Komisyonu tarafından bu yıl izin verilmediğine dair yapılan açıklamaların ardından Yunanistan Turizm Bakanlığı'nın yaptığı baskılar olumlu sonuç verdi. Yunanistan'ın geçici vize olarak bilinen 'kapıda vize' uygulamasına dün (Cumartesi) itibariyle yeniden başlandığı belirtildi. Karar Bodrumlu turizmcileri sevindirdi.

YUNAN AKILLILIK YAPTI

Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, "Yunan, akıllılık yaptı yoksa uğrayacağı zarar bizden çok daha büyüktü.

Özellikye Yunan adalarındaki turizm ekonomosine en büyük katkıyı Türkiye'den günübirlik kapıda vize uygulaması ile giden turistler sağlıyordu. Kapıda vize uygulaması ile Yunan adalarına gezi için gitmek isteyenler Bodrum ve Marmaris'i de programlarına alarak hareket ediyorlar. Yani öncelikle Yunan adalarındaki turizmi hareketlendirecek olan bu uygulama iç turizmimize de canlılık getirecek, olumlu bir adım. Çünkü Yunanistan bundan kaybedeceği zararı gördü" dedi.

"İKİ ÜLKE TURİZMİ İÇİNDE SEVİNDİRİCİ BİR HABER"

Kavala Otel'in işletmecisi Orhan Kavala da Bodrum ve Muğlalı turizmciler, Yunan turizm işletmecileri ve dernekleri ile yıllarca yaptıkları turizm ortak toplantıları sonucunda turizm fuarlarında bile birlikte hareket etmeye başlamışken AB'nin aldığı bu karar tabiki turizmi özellikle Yunan turizmini çok olumsuz etkileyecekti. Ayrıca Bodrum'a tatile gelen yerli turistin önemli bir bölümü 'Kapıda vize uygulaması var' diyerek Bodrum'da tatili tercih edip, gelmişken bir iki günlüğünede Yunan adalarına gidiyor. Ayrıca Yunan adalarında şu anda en çok bol para harcayan Türk turisttir. Bu nedenle Yunanlı turizmci Türk turistten oldukça memnun.İki ülke turizm ekonomi, sanat, kültür ve spor alanlarında bu kadar birbirine yaklaşmışken ve kış aylarında dahi feribotlar karşılıklı olarak seferler yapıyorken vize uygulamasının iptalinden dönme kararı her iki ülke turizmi açısındanda önemli ve sevindirici bir haber oldu. Bu karar iki ülkenin turizmini de ama özellikle Yunan turizmini olumlu etkileyecek" dedi.

Avrupa Birliği'nin izni ile 2012 yılından bu yana Yunanistan'ın Rodos, Sakız, İstanköy (Kos) , Sisam, Sömbeki (Simi) ve Meis (kastellerizo) adalarına nisan ile ekim ayları arasında Türkiye'den taşınan turistler için kapıda vize uygulaması devrede bulunuyor. Türk turistlere adaya girişte limanda verilen vize ile büyük bir kolaylık sağlanmış oluyor.

Kapıda vize uygulaması 30 eylül tarihine kadar devam edecek.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!