Komşu belediye başkanlarından çok özel sohbet

Güncelleme Tarihi:

Komşu belediye başkanlarından çok özel sohbet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 13:59

Almanya’nın Hessen Eyaleti’nin komşu kentleri Frankfurt, Wiesbaden ve Offenbach’ın belediye başkanları, Frankfurt’ta düzenlenen sohbet programı için birlikte sahneye çıktı. Bernd Reisig’in kabare tiyatrosu Die KÄS’te düzenlediği programa katılan başkanlar, ağırlıklı olarak özel yaşamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

ÇOCUKLUĞUNUN sosyal demokrat değerlere önem veren bir aile içinde geçtiğini söyleyen Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann, o döneme ilişkin anılarını anlatırken, babasının aşırı sağcıların yaşadıkları mahallede duvarlara yaptıştırılan afişlerini yırttığını söyledi.  Feldmann, başkanlığın ilk dönemlerinde, “Evde çocuğuna bakma” gerekçesiyle bazı davetlere katılmamasının garip karşılandığını, ancak zamanla buna alışıldığını kaydetti. Sadece seçim kampanyası sırasında değil, halen fırsat buldukça Frankfurt sakinlerini evlerinde ziyaret eden Feldmann, sosyal medya yerine, insanlarla doğrudan iletişimi tercih ettiğini vurguladı.

HAYATININ EN MUTLU ANI

Wiesbaden’da başkan seçildiğinde 38 yaşında olan Sven Gerich, insanların bu göreve genç birinin getirildiğini anlamalarının zaman aldığını, sonunda gece yaşantısının garipsenmediğini belirtti. Eşcinselliğini gizlemeyen Gerich, erkek arkadaşıyla düğününün fotoğrafının ekrana yansıtılması üzerine, bunun hayatının en mutlu anı olduğunu söyledi. Genç seçmenlere daha kolay ulaşabilmek için Facebook’ta oldukça aktif olan Gerich, bu yolla kente davet ettiği Formula1 şampiyonu Wiesbadenlı Nico Rosberg’in bir gün içinde kente geldiğini anlattı.

Haberin Devamı

‘MAKAM BİSİKLETİ’YLE GELMİŞ

On yıldır Offenbach Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yürüten, Horst Schneider de kuşaklar boyunca el zenaatlarından geçinen bir ailenin üniversite bitiren ilk üyesi olduğunu anlattı. İçinde yer aldığı 68 kuşağı gençlik hareketlerinin etkisiyle hukuk öğrenimini yarıda bırakıp, öğretmen olan Schneider, makam otomobilinden daha çok ‘makam bisikleti’ni tercih ettiğini ve toplantıya da Offenbach’tan bisikletiyle geldiğini söyledi.
Kabare sanatçısı ve yazar Şinasi Dikmen’in yaklaşık 20 yıl önce Frankfurt’ta kurduğu Die KÄS’teki sohbet toplantısını yaklaşık 50 kişi izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!