Komisyonu şaşkına çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Komisyonu şaşkına çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 00:00

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu dün, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda onbaşı rütbesiyle askerlik yaparken Batı Çalışma Grubu (BÇG) belgelerini Emniyet İstihbarat’a sızdırdığı gerekçesiyle, ‘Köstebek Davası’nda yargılanıp, beraat eden Kadir Sarmusak’ı dinledi. Sarmusak, talebi üzerine basına kapalı yapılan toplantıda şunları söyledi:

Haberin Devamı

Alman cihazını tamir ettim

“1994’de polis okulundaki 9 aylık eğitimin ardından askere alındım. Acemi eğitiminin ardından da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na gittim. Beni çağırıp eski bir cihazı göstererek, ‘Bundan anlar mısın?’ dediler. Bu bir iletişim tespit cihazıydı. 50 yıl önce bir Alman gemisinden sökülmüş. Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik Bölümü mezunu olduğum için tamir ettim. Cihazla 3 kişi dinleniyordu. Bir hakim albay, bir hakim savcı ile üst düzey bir komutan.

Demirel yüzünden

Burada bulunduğum sırada Deniz Kuvvetleri’nin arşivine de girdim, burada gördüğüm belgeleri okuyup ezberledim. (Emniyet’e bilgi sızdırması) Bunları ezberden çıkardım. Emniyet İstihbarat ile konuştum. Burada konuştuğum kişi Hanefi Avcı idi. Ancak daha sonra, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu benim getirdiğim imzalı bir belgeyi MGK’ya götürüp, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e verdi, o da askerlere iletince rolüm açığa çıktı.

Haberin Devamı

Subaylar fişlendi

Batı Çalışma Grubu’nu (BÇG) Güven Erkaya örgütledi. Erkaya, orada subayları tespit eder, fişlerdi. Benim tanık olduğum, 11 subayın, Deniz Kuvvetleri’ndeki kütüphanenin yanındaki boş odada işkence ile ifadelerini aldı. Hatta bunları sorguya ben getirir götürürdüm.

Gizli zabıtlar

O sırada (Deniz Kuvvetlerindeki bir memurun adını vererek) Eşi TBMM’de çalışırdı, onun kanalıyla gizli zabıtları gelirdi.”

Soru işaretleri

Sarmusak, kendisinden şüphelenen bir memuru anlatırken, milletvekilleri “Oradaki bir memur bile senden şüpheleniyor ama sen Deniz Kuvvetleri’nin kalbinde her şeyin içindesin, bu nasıl oluyor?” diye itiraz ettiler. MHP’li Özcan Yeniçeri, “Çok şaşırtıcı” dediği bu anlatımların önemli bölümünün teyide muhtaç olduğunu belirterek, “Kafamız karıştı” dedi.           

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!