Koltuk kavgası

Güncelleme Tarihi:

Koltuk kavgası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 14:34

TFF Birinci Ligin tepesindeki nefes kesecek kapışma, saat 13.00’te başlayacak. İlk kez bir resmi maçta karşı karşıya gelen iki takım, son haftalarda, kolay kolay kaybetmiyor.

Haberin Devamı

TFF Birinci Ligin tepesinde sert rüzgarlar estirecek zorlu karşılaşma bugün Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak. 28 puana sahip lider Ümraniyespor unvanını koruma, 27 puanlı Ankaragücü ise lideri devirip, koltuğu ele geçirme hedefinde. 19 Mayıs Stadı’nda liderle takipçisini karşı karşıya getirecek mücadele saat 13.00’de başlayacak. Müsabakayı Özgür Yankaya yönetecek. İki takım, ilk kez bir resmi maçta kozlarını paylaşacak. Son hafta maçlarında, Ankaragücü deplasmanda Giresunspor’u 1-0, Ümraniyespor ise kendi evinde Altınordu’yu 2-0 yendi.

ANKARAGÜCÜ’NDEN MÜTHİŞ SERİ

Sezona iyi başlayamayan ve 4. hafta geçilirken, ligin ateş hattında kalan Ankaragücü, sonrasında çıktığı 9 maçta müthiş bir seri yakaladı. Sarı-lacivertliler, bu dönemde oynadığı 8 maçı kazanırken, sadece bir kez Adanaspor ile deplasmanda berabere kaldı. Bu seride 24 puan toplayan Başkent ekibinin bu müsabakadaki en büyük kozları, Mehmet Umut Nayir ve Kehinde ile iç sahadaki maçlarda tribünlerin bülük çoğunluğunu dolduran taraftarı olacak. Mücadelede elde edilecek tribün hasılatının, Ankaragücü taraftarı Metin Aydın’ın, 8 yaşındaki kızı Ecrin Naz’ın tedavisinde kullanılacak olması, müsabakaya ayrı bir anlam katacak.
İKİ TAKIM DA İYİ SAVUNUYOR
Ligin tepesindeki iki takımın ortak özelliği, ikisinin de kalesini başarıyla koruması. Ümraniyespor, geride kalan 13 haftada 7, Ankaragücü ise 9 gol yedi. İki takım, bu anlamda ligin en az gol yiyen ekipleri konumunda.
Ankaragücü, evinde oynadığı son 4 maçı da kazandı (Samsunspor, Boluspor, İstanbulshor ve ) Denizlispor. Toplamda 4 maçtır kazanan sarı-lacivertliler, toplamda 9 maçtır da kaybetmiyor.
Lider Ümraniyespor ise deplasmanda oynadığı 4 maçta hiç yenilmedi. İstanbul temsilcisi, toplamda 10 maçtır da kaybetmiyor.

Haberin Devamı

YANKAYA İLE 5. MAÇ

Maçın hakemi Özgür Yankaya, Ankaragücü’nün maçlarından 5. kez düdük çalacak. Sarı-lacivertliler, Yankaya, idaresindeki müsabakalarda; 1 galibiyet ve bir yenilgi alırken, 2 karşılaşma berabere bitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!