Kolej caddeye döküldü

Güncelleme Tarihi:

Kolej caddeye döküldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 00:00

Kolej Aksu Caddesi’nde kaldırımın dar olması nedeniyle yoldan ilerlemek zorunda kalan vatandaşlar, “Arabalar yanımızdan hızla ilerliyor. Ezilmekten korkuyoruz” diyerek yetkililere seslendi.

Kolej Ahmet Andiçen Türk Kanser Hastanesi önünde dar kaldırımlar vatandaşı caddeye döktü. Aksu Caddesi’nin girişinde kaldırımda ilerlemek isteyen çevre sakinleri, hem kaldırımın dar olduğunu hem de ağaç gövdeleri nedeniyle ilerleyecek yer kalmadığını belirtti. Ağaçların yıllardır orada olduğunu dile getiren Selvi Ünal, “Bunu hesap edip kaldırımı geniş yapmaları gerekiyordu. Yoldan ilerlemek istemiyoruz” dedi. Aksu Caddesi’nin Kızılay-Esat-Seyranbağları arasında bir köprü vazifesi gördüğünü söyleyen Ünal sözlerine şöyle devam etti:

HUNİDEN GEÇİYORUZ

“Ankara’nın neredeyse en kalabalık hattını besleyen Aksu Caddesi’nin girişi tam bir huni gibi. İnsanlar Kolej’den çıkıyor ve o huniden geçerek ilerlemeye çalışıyor. Burada sabah ya da akşam olması önemli değil. Günün her saatinde insan trafiği ve araç trafiği yoğun. Yoldan ilerlerken karşıdan bir kişi daha gelirse ağaçların üstünden geçemeyeceğimizi için, yola inmek zorundayız. Zaten sürücüler trafikte kurallara uymuyor. Biz de yola inince kazaya davetiye çıkıyor.

ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Şimdi burayı planlarken ağaçların yıllardır burada olduğunu biliyorlardı. Yüzyıllık ağaçlar kesilmeyeceğine göre acilen kaldırımın genişletilmesi lazım. Yetkililerin acil şekilde burayla ilgilenmesi gerekiyor. Yoksa yoldan ilerleyen yayalarla hız yapan ya da yolcu almaya çalışan dolmuşçular kaza yapacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!