Koçluk sistemiyle başarıyı katlayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Koçluk sistemiyle başarıyı katlayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2017 12:39

Koçluk sistemiyle başarıyı katlayacaklar

Haberin Devamı

FEN Bilimleri, Buca’da Özel Fen Bilimleri Ortaokulu adıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılında kapılarını açacak. 175 yıllık bir binada hizmet verecek olan ortaokul, koçluk sistemiyle başarısını katlayacak. Sadece 170 öğrencinin, 22 öğretmen ile öğrenim göreceği, öğretmenlerin öğrencilere koçluk yapacağı bir sistemi hayata geçirecek okul, akademik başarıda oldukça iddialı.

Buca Özel Fen Bilimleri Ortaokulu Müdürü Ümit Şener, Türkiye’de 107 şubesi ile köklü bir eğitim kurumu olan Fen Bilimleri’nin İzmir’de bulunan iki kolej bir Anadolu Lisesi’nden sonra 3. okulu Buca’da açtığını belirtti. Uzun yıllar Milli Eğitim Bakanlığı’nda hizmet verdikten sonra, 10 yıldır özel sektörde Fen Bilimleri bünyesinde  deneyimi olduğunu belirten Ümit Şener, 170 kontenjanlı bu okulda klasik öğretmen öğrenci ilişkisinin olmayacağını ifade ederek “Koçluk sistemini devreye sokuyoruz bu ortaokulumuzda. Kontenjanın düşük olması bize bu imkanı tanıyor. 1 öğretmene 7-8 öğrenci düşecek ve bu öğretmenler öğrencilerini bir veli gibi, her dersinin durumunu takip edecek, olası sorunları, eksikliklerini tespit edip ona göre yol haritası çizecek. Bu yeni uygulama ile akademik başarı çok daha da yükselecek" dedi.

ÜNİVERSİTE KAPISI ORTAOKULDAN AÇILIYOR

TEOG’da her sene birinciliği kimseye bırakmadıklarını belirten Şener, “Ortaokul kritik bir dönem eğitim hayatı açısından. Öğrencinin TEOG’da başarılı olup iyi bir Anadolu Lisesi’ne girebilmesi demek sonrasında üniversite kapısının sonuna kadar açılması demek. O sebeple akademik başarıyı hedef alan bir sistem kuruyoruz. 6 saatlik zorunu eğitim süresinin üzerine 2 saat etüd koyarak, 8. sınıf öğrencilerimize cumartesi yarım gün eğitim vererek çocuklarımızı akademik başarı için tam donanımlı hale getireceğiz. Ancak zihinsel gelişim ve başarının yanında ruhsal yönden de onları doyuracak çalışmalar ve atölyelerle her yönden verimli bir ortaokul dönemi geçirmelerini sağlamak tek hedefimiz" diye konuştu.

 

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!