Kocasinan belediyesinden öğrencilere aşure ikramı

Güncelleme Tarihi:

Kocasinan belediyesinden öğrencilere aşure ikramı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 14:35

Kocasinan belediyesinden öğrencilere aşure ikramı

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) -  KOCASİNAN Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Muharrem Ayı nedeniyle öğrencilere aşure ikramında bulundu. Başkan Çolakbayrakdar, daha güçlü Türkiye için eğitim ve öğretime her zaman destek vereceklerini vurguladı.

Kocasinan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen aşure dağıtımı Sümer Fen Lisesi’nin kampüsünde yapıldı. Düzenlenen aşure dağıtımı etkinliğine, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sezai Çamdalı, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Sümer Fen Lisesi Müdürü Murat Şimşek ile okulun öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Programda konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Muharrem ayının, birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma ayı olduğunu vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, “Aşure, Hz. Nuh’un gemisindeki tufan sırasında, Müslümanların gıda olarak ellerinde ne var ise, hepsini bir araya getirip bir kazan içerisinde pişirerek oluşturdukları bir üründür. Oradaki mesaj elimizde ne var ise onu paylaşmamızdı. Bugünlere kadar gelen geleneğimizi ve adetimizi paylaşma duygusu içerisinde her zaman canlı tuttuk ve bu geleneğimizi yaşattık. Bu noktada aşure gününün bugünlere kadar ulaşmasında en önemli etken paylaşma duygumuzdur” diye konuştu.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!