Kocaoğlu’ndan siyasi partilere destek turu

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu’ndan siyasi partilere destek turu
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2018 13:33

Kocaoğlu’ndan siyasi partilere destek turu

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin çözüm bekleyen sorunları ve Ankara’da onay bekleyen projelerle ilgili bilgi vermek için siyasi partilerin İzmir’deki il başkanlarını ziyaret etti. CHP, MHP ve İYİ Parti il başkanlarını tek tek dolaşan Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül'ün Ankara'da bulunması nedeniyle kendileriyle daha sonra görüşeceğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, 2019’un çok önemli bir yıl olduğunu söyleyerek "2019'a kilitlenmek zorundayız. 2019 Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli yılıdır" dedi.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilk durağı CHP İzmir İl Başkanlığı oldu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve partililer ile bir araya gelen Kocaoğlu, ilk olarak, geçen 7 Ocak’ta göreve gelmeleri nedeniyle hayırlı olsun dileklerini iletti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partisinin birlik ve beraberlik içinde bütün üyeleriyle birlikte ülkeye hizmet edeceğini söyledi. Tüm il yönetim kurulu üyeleri ve belediye başkanları olarak Deniz Yücel’in yanında olduklarını vurgulayan Kocaoğlu, "Siz burada CHP Genel Başkanı, MYK ve Parti Meclisi'ni temsil ediyorsunuz. Uyum içinde çalışacağız. 2019 gibi çok önemli bir süreçte hepimize önemli görevler düşüyor. 2019’a kilitlenmek zorundayız. Bunun dışında yapılacak bir şey yok. 2019 Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli yılıdır. Umuyoruz CHP’liler, Atatürkçüler ve laik cumhuriyetten yana olanlar bu sınavı verir. Ülke gelişmesini, ilerlemesini, demokrasiye ve insan haklarına olan inancını sürdürür" dedi.

Kocaoğlu, Deniz Yücel’e İzmir’in sorunları ve belediyenin izin bekleyen projeleriyle ilgili hazırladığı dosyayı takdim etti. Başkan Kocaoğlu, dosyanın içeriğinde merkezi hükümetten almaları gereken ve geciken izinlerle ilgili bilgilerin bulunduğunu söyledi. Aynı dosyayı tüm partilerin il başkanlarına vereceğini dile getirdi. Dosyada yer alan bazı konu başlıklarıyla ilgili bilgiler veren Aziz Kocaoğlu, "İnciraltı’nın planlanması, Halkapınar-Otogar metrosu, yolcu gemileri için barınak izni, İZBAN hat kirası, İZBAN’da sefer sıklığının arttırılması, kıyı plan revizyonu, Gaziemir’de kentsel dönüşüm, Milli Emlak’tan ve TCDD’den tahsis talepleri, Foça için onay, İZSU’nun kredi başvurusu gibi konular var" dedi. Partisinin tüzük kurultayına katılmayacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, tüzüğün örgütün işi olduğunu, yeteri kadar da incelemediğini söyledi.

"DOSYALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Ziyareti nedeniyle Aziz Kocaoğlu’na teşekkür eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise ülkenin geleceği açısından birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Yücel şöyle konuştu:

"Sizin gibi partimize, kentimize çok iyi hizmetlerde bulunan bir belediye başkanını ağırlamak bize onur veriyor. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Birlik beraberlik içinde olarak bu zorlukları aşmamız gerekiyor. Kentimize yaptığınız hizmetler kuşaklar boyu konuşulacak. Siyaset fedakarlık gerektiriyor. Bunu en iyi şekilde yapıyorsunuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi dünyada örnek olacak hizmetler veriyor. Bir kentin kendi imkanlarıyla nasıl kalkınabileceğini gösteren model olan uygulamalarınız var. Hedef bu modelin tüm ilçelere ve ülke geneline yayılmasıdır. Ülkemiz için birlik beraberlik içinde ayrıştırıcı söylemlerden uzak durarak Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacağız. 2019’da daha mutlu, yurtta barış dünyada barış ilkesini içine sindiren Türkiye’yi inşa edeceğimize inanıyorum. Ayrıca dosyada bulunan konuların takipçisi olacağız. Bu konuda sorumlulukla hareket edeceğiz."

KARATAŞ VEKİLLERE SUNACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’un CHP İzmir İl Başkanlığı’ndan sonraki durağı MHP İzmir İl Başkanlığı oldu. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ı makamında ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e verdiği dosyanın bir örneğini de Karataş’a vererek, destek istedi. Kocaoğlu, "Erken de olsa bir seçim sürecine girildi. İzmir’de problemsiz seçimler yaşıyoruz. İzmir’in Ankara’da takip edilmesi gereken işleri var. Bu konuda sizleri bilgilendirmek için geldik. Elinizden gelen katkıyı sayın milletvekillerimizle birlikte İzmir’in lehine olan işler için sunmak üzere size bir dosya takdim etmek istiyorum" dedi.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir’in onay bekleyen ve sorunlarının yer aldığı dosyayı milletvekillerine ileteceğini söyledi. İzmir’in seçim döneminde diğer illere nazaran daha demokratik süreçlerin yaşandığını ifade eden Karataş, "Bundan sonra da inşallah böyle olur. İzmir’de bu zamana kadar yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. İzmir’deki çalışmalara merkezi hükümetin de katkı sağlamasını gerektiğini söyleyen Karataş, önemli olanın İzmir halkına yönelik yatırım yapmak olduğunu dile getirdi. Başkan Karataş, şunları söyledi:

"İzmir Ege’nin incisidir. Birlikte çalışma iradesini ortaya koyamadık. Diğer illere nazaran İzmir’in ekonomiye, katma değerinin katkısının ne olduğunu biliyoruz. Bunun karşılığında İzmir’in beklentisi olduğunu da biliyoruz. İzmir’in her yönüyle potansiyeli olan ve harekete geçirilme noktasında gereken desteği alması gerektiğini biliyoruz. Önümüzdeki süreçte inşallah olur. Önümüzdeki seçimler gerek İzmir’in gerekse Türkiye’nin beklentilerini karşılayacak bir süreç olur. Gerekli desteği sağlamaya her zaman varız. MHP bu konulara her zaman yapıcı yaklaşmıştır. Milletvekillerimize takdim edeceğiz. Gereken her türlü desteği vermeye hazırız."

Ziyaret, daha sonra basına kapalı şekilde devam etti.

İYİ PARTİ: "İZMİR BİZİ KORUYOR"

Son olarak İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar'ı ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, siyasi ortamın hareketlendiğini belirterek İzmir'in siyasi hoşgörüsünden yola çıkarak Büyükşehir Belediyesi'nin sahip olduğu tüm olanakların ve salonların seçimlerde tüm siyasi partilere açık tutulacağını kaydetti. Kocaoğlu, "Bugün bu görevi biz yapıyoruz ama İzmir'in malı tüm siyasi partilerin emrindedir. İYİ Parti'ye de başarılar diliyorum. Ülkemize hizmette yolunun açılmasını ve memlekete hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İYİ Parti İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ise ziyaretin birçok nedenden önemli olduğuna dikkat çekerek şunları ifade etti:

"Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bu ziyaret buna katkı koyacak. Türkiye artık öteki zihniyetinden çıkmalı. Bu da ancak siyasi partilerin birbirleriyle içten ilişkiler içinde olmasıyla mümkündür. İzmir her zaman demokrasiye farklı bir bakış açısıyla yaklaşan bir kent. İYİ Parti çok zorluk çekti. Partimize Türkiye'nin farklı illerinde yer verilmedi. Verilen yerlerin kaporalarını geri aldılar, bazen elektrikler kapandı. Genel Başkanımız çöp tenekelerinin üzerinde konuşmak zorunda kaldı. Ama İzmir'de bunların hiçbirini yaşamadık. Bunda sizin de katkınız var. İzmir bizi koruyor. Kimse afişlerimize dokunmadı. Maalesef siyasi partiler ayrışmadan fayda sağlayabiliyor. Birlik olunmadığı zaman ne siyaseten ne ekonomik olarak ne de dış ilişkilerde bir yere gidemeyiz. Biz İzmir'in faydası olan her şeyde sizinle birlikte hareket ederiz."

Nevra UÇKAÇ - Umut KARAKOYUN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!