Kocaoğlu İzmirlinin İzmir’ini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu İzmirlinin İzmir’ini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2014 15:22

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmirlilerin İzmir’i başlığı altında strateji, politika ve projelerini açıkladı. Kocaoğlu'nun projeleri arasında yeni 5 metro, 6 tramvay hattı, kent merkezindeki trafiğin çözümünü sağlayacak Alsancak tüneli, Fuar'dan Kadifekale'ye teleferik projeleri dikkat çekti.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart Yerel Seçimleri öncesi 2014-2019 yılları arasındaki stratejileri, politikaları ve projelerini Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde açıkladı. Medya temsilcileri, köşe yazarları, CHP milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve adayları, CHP İl Başkanı Ali Engin, ilçe başkanları, partililer, bürokratların katıldığı toplandı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı.
İzmirlinin İzmir'i ana sloganı çevresindeki "Demokratik yerel yönetim", "Dayanışmacı kent" sözlerinin ve CHP'nin "Türkiye'nin Birleştirici Gücü" sloganı sahneye yansıtıldı. Atatürk'ün izinde olunduğu mesajı verilen giriş bölümünün ardından sahnedeki ekrana 2014-2019 yılları arasında İzmir'de yapılan yatırım ve etkinlikler kısa bir filmle gösterildi. Kocaoğlu, kadınların 8 Mart Kadınlar gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, projelerden önce 12 yıllık AKP iktidarıyla ilgili değerlendirme yaptı. AKP'nin 12 yıllık ekonomik programının üretimden, reel sektörden uzak olduğunu, ranta yönelik çalışmaların devam ettiğini, dış ticaret açığının, üretemeyen ekonominin tarımda sanayide ve diğer tüm sektörlerde artık taşınmaz olduğunu ve istihdam politikasının olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

İZMİR 30 MART'DA MESAJ VERECEK

30 Mart yerel seçimlerine 22 gün kala Türkiye'nin maalesef daha derin bir demokrasi ve güven krizi içine girdiğini belirten Kocaoğlu "Bu tespit ilk ve güçlü şekilde Gezi parkında yapıldı. Ardından 17 Aralık süreci başladı. Peş peşe gelen yolsuzluk iddiaları, milyonlarca lira dolu ayakkabı kutuları, sözde hayırseverler, havuzlar tapeler, paraleller. İddiaların yargı önüne çıkmasını, haksız iftiralar varsa mağdurların aklanması beklerken yargı ve emniyette akıl almaz yer değişikleri, görevden almalar başladı. Hakimler, savcılar, emniyet müdürleri bir yerlere sürüldü. Kuvvetler ayrılığı ilkesi ayaklar altına alındı. Yerel yönetimler seçimlerine iç karartıcı bir tabloda yürüyoruz. Güzel ülkemizin bu zor günlerinde hepimize önemli görevler düşüyor. Dayatmalara ve ben yaptım oldulara karşı mücadele etmemiz, dik durmamız, direnmemiz gerekiyor. Ayrıştıran değil birleştirenlerin, lokmasını paylaşanların ülkesi olmamız gerekiyor. İşte bu nedenle 30 Mart yerel seçimleri alelade bir seçim değildir. Burada en kritik görevlerinde birisi İzmirlilere düşmektedir. Çünkü İzmir Cumhuriyet'in ,aydınlığın, özgürlüğün kentidir, İzmir her ayağa kalktığında ülkenin geleceği açısından çok önemli adımlar atılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluşu, kuruluşu bu kentten başlamıştır. Atatürk’ün deyişiyle 'İzmir'in güzel insanlarını' 30 Mart seçimlerinde Türkiye'ye çok önemli bir mesaj daha vereceğine yürekten inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

BÜROKRATLARIMDA İÇİ PARA DOLU AYAKKABI KUTUSU BULUNMADI

Kocaoğlu, 10 yıldır pek yatırım yaptıklarını belirterek "Bunları başarmak elbette kolay değildi. Hep engeller çifte standartlarla karşılaştık. Hangi birini anlatayım. Taksim'deki Ziraat Bankası arsasını Kasımpaşaspor'a bedelsiz tahsis eden banka, üzerinden 23 yıldır yolgeçen Konak'taki arazi için bize dava açıp, İzmir'in 42 milyon TL sini aldı. Metro hattı yapımı için İstanbul'a 3 günde çıkan keşif artışı onayı İzmir metrosu için Bakanlar Kurulu'roa tam 8 ay oyalandı. Kamu İhale Kurumu kararları nedeniyle metro, teleferik, yeni fuar merkezi, çamur çürütme tesisi gibi pek çok projenin yapımı geciktirildi. Kamu yatırımlarını kentlere göre dağılımına göz attığımızda İzmir'e nasıl şaşı bakıldığı anlaşılıyor. Örneğin 2013 yılında toplam kamu yatırım içinde Ankara'ya yüzde 17.5, İstanbul yüzde 11,8 pay ayrılırken İzmir'in oranı sadece yüzde 4.41'de kaldı. Sadece belediye değil İzmir cezalandırıldı. Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yüzlerce müfettiş ablukası, soruşturmalar ve arkasında gelen iki büyük polis operasyonuna bürokratlar tutuklandı. Hakkımızda talep edilen yüzlerce yıllık hapis cezasını unutmamak, unutturmamak gerekmektedir. Belediyecilik tarihinde böyle olay yok. Gururla söylüyorum ki tutuklanan, cezaevinde yatan hiçbir bürokratın evinde ne içinde dolar olan ayakkabı kutuları, para sayma makineleri bulunmuş ne de şişkin banka hesaplarına rastlanmıştır" dedi.

Haberin Devamı

GÖZBOYAYAN, GÖSTERİŞLİ DEĞİL GERÇEKÇİ PROJELER

Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'ni İzmirlilerle birlikte çalışarak kenti kalkındırdığını söyledi. 10 yılda yatırım tutarını 12 kat büyüttüklerini belirten Kocaoğlu "10 yılda Hükümet'in İzmir'e yaptığı toplam yatırım tutarından daha fazla yatırım gerçekleştirdik. Böyle başka bir kent yok. Son 5 yılda ulusal kredi notumuz 6 basamak, uluslararası kredi notu ise 9 basamak birden yükseldi. 2013 yılında Türkiye ekonomisi maksimim yüzde 4 büyürken aynı dönemde İzmir'in merkezi bütçeye ödediği vergi yüzde 10.7 arttı. Bu göstergeye göre İzmir Türkiye ekonomisinden tam 2,5 kat fazla büyüdü. Gösterişli göz boyayan projler yerine vatandaşa dokunan işler yaptık. İzmirlerin bütçesine katkı koymaya çalıştık. Örneğin 90 dakika sınırsız ulaşım uygulamasıyla en ucuz ulaşımı sağladık. 120 dakikaya çıkartılacağı söylemi bugünlerde konuşuluyor. Bugüne kadar AKP iktidarı tarafından yönetilen hiçbir belediyede 30 daika, 15 dakika bile aktarma sistemi yokken tek biletle gidiş sözkonusu değilken, 90 dakikanın 120 dakikaya çıkartılmasını bir popülist yaklaşım olarak değerlendirmenizi talep ediyorum. Ardağan, Tunceli, Bayburt nüfusundan daha fazla kişiye haftada 2 litre süt dağıttık. Hükümete örnek olduk. Üreticiye alım destiği işçiye iş güencesi, dargelirliye sağlık hizmeti verdik. Ucuz ve sağlıklı ekmekle sofralara katkı sağladık. Çevre yatırımlarına Türkiye şampiyonu olduk" dedi.

Haberin Devamı

Kocaoğlu İzmirlinin İzmir’ini anlattı

KAĞIT ÜZERİNDE KALACAK PROJELER YAPMADIK

Yeni dönemde yine gerçekçi, ayakları yere basan, İzmirlilere dokunan kenti büyütecek işler yapmak istedikelrini açıklayan Kocaoğlu,AK Parti adayı Binali Yıldırım'a göndermede bulunarak, "Masa başında hazırlanmış İzmir gerçeklerinde kopuk kağıt üzerinde kalacak projeler bizim işimiz değil. 2011 seçimi öncesi AKP'nin 35 projesinde bir tanesinin nasıl hazırlaındığını size anlatayım. Bir gün bir ulusal gazetenin İzmir temsilcisi ile sohbet ediyoruz. İstanbula'da çılgın proje olarak tanıtılan kanal projesi gibi çılgın proje olup olmadığını sordu. Ben de Güzelbahçe ile Sığacık arasında bir kanal açılırsa yolcu gemileri, yük gemileri en az 10 saat kazanarak Körfez'e girecek. Gerçek anlamda ekonomiye katkısı olacağını söyledim. Ertesi gün, gazete manşetten bir proje verdi. Güzelbahçe Balıklıova-Ildırı arasında bir kanal açılması projesiydi. Temsilciye telefon ederek bunun benim anlattığım proje olmadığını söyledim. kendisi de "ben atlamışım' dedi. Bundan iki gün sonra ise 35 proje içerisinde ön sıralarda Balıklıova-Ildırı arasına kanal yapma projesi yeraldı. Bu projenin nasıl olduğunu biz biliyoruz. Diğer 35 projenen nasıl olduğuna buradan bakarak, ulaşım master planlarında olmayan, kentin tartışmadığı, bilimin rehber olarak kullanılmadığı, ben yaptım oldu projeleri bizim işimiz değildir" dedi

Haberin Devamı

YAŞAM BİÇİMİNİ KORUYACAK PROJELER

Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin stratejik amaçları, hedefleri, politikasını "Yaşam biçimini koruyarak yaşam kalitesini geliştiren kent", "dünya ekonomisindeki yerini geliştiren kent", "birlikte yaşam kültürünü geliştiren kent", "sürdürülebilir bir kentsel gelişme" ve "katılımcı, demokratik bir yerel yönetim" olarak 5 ana başlıkta açıkladı. Kocaoğlu, "İzmir'deki yaşam biçiminin emrivaki projelerle önlenmesini ve yaşam kalitesinin arttırılmasını hedefledik. Finans gücü yüksek ve kredibilitesi yüksek yerel yönetim olarak İzmir'in dünya ekonomisi içindeki yerini sürekli geliştiren bir kent olması amacımız. Hoşgörü, toplusal bütünleşme ve birliktelik ruhuyla yeni projelerle geliştirilmesini hedefliyoruz.Kentin ekonomik gelişmesini ekolojik sürdürülebilirlikle paralel olacağına inanıyoruz Bu alandaki en yakın hedef ise en büyük çevre yatırımların gerçekleştirmek ve uluslararası tanınırlığı arttırmaktır. Stratejik hedeflerin belki de en önemlisi İzmirli hemşehrilerimizin kente ilişkin proje geliştirme ve karar verme süreçlerine yoğun ve yüksek katılımını sağlamaktır. Bu yönetim anlayışını insanların onurlu yaşam hakkın saygı olarak görüyoruz" dedi.

Kocaoğlu İzmirlinin İzmir’ini anlattı

İŞTE PROJELER VE BAŞKAN KOCAOĞLU'NUN SÖZLERİ

KÖRFEZ'DE YÜZECEĞİZ: "Vargücümüzle bu hedef için çalışıyoruz. 9 yıldır Dokuz Eylül Üniversite Deniz Bilimleri Ensitisüsü ile gerçekleştirdiğimiz çalışma sonucu proje ortaya çıktı. İki ayaklı projenin ilki ayağını TCDD Yenikale'den Liman'a kadar gemi yaklaşma yolu açarak yapacak.. Bu yapıldığında üçüncü nesil gemilerin limana gelmesi, kapasitenin 3 kat artması sağlanacak. Ekonomiye canlılık getirecek. Biz ise Bostanlı vapur iskelesinnden Tuzla açıklarına kadar 250 metre genişliğinde 8 metre derinliğinde 13,5 kilometre uzunluğunda bir kanal açarak, güneyden gelen akıntı suyunu sığlaşmış olan kuzeyden sirkülasyon yapmasını sağlayacağız. Bu suyun kalitesinin artmasını ve yüzelebilir hale gelmesini, deniz ürünlerinin artmasını sağlayacaktır. Proje bitti ama uzunca süredir ÇED raporunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onayı beklemekteyiz.

DOĞAL YAŞAM ADASI

"Tuzla açıklarında körfezde çıkan çamurla göçmen kuşlar için doğal yaşam adası oluşturulacak. Yaratıcı peysajla turizme kazandırılacak.

İZMİR DENİZ PROJESİ. "Körfezin İzmirlinin yaşamanda daha fazla yer tutması için 100 İzmirli veya İzmirle ilişkisi olan mimar ve tasarımcı tarafından özel olarak kıyı tasarlandı. Kıyı kullanımının değeri yükseltilecek. Üçkuyular-Mavişelir arası 40 km sahilde gezinti yolu, bisiklet yolu, kafeler, servis birimleri, çocuk oyun alanları, spor alanları ve özel peysajlarla düzenleme yapılacak. 16 Mart'ta Heykel ile Konak arası açılışı yapılacak. Konak Pier ile Karataş iskelesi arası çalışmalar sürüyor. Bayraklı, Göztepe Üçkuyular ve Mavişehir'de yeni vapur iskeleleri yapılacak. Ayrıca Göztepe, Karataş, Alaybey ve Bostanlı'da semt marinaleri oluşturulacak.

Kocaoğlu İzmirlinin İzmir’ini anlattı

GÖZTEPE İSTASYONU 25 MART'TA AÇILACAK

Aziz Kocaoğlu, ulaşımla ilgili yeni projeleri öncesi önce İzmir Metrosu'nun Göztepe İstasyonu'nun 25 Mart'ta hizmete gireceğini açıkladı. Üçkuyular'a kadar olan kesimde ise Nisan ayında test sürüşlerinin başlayacağını belirten Kocaoğlu, amaçlarının 96 km mevcut raylı sistem ağını yeni metro, tramvay, monoray ve banliyö hatlarıyla 342 km'ye çıkarmak olduğunu söyledi. Ulaştırma Bakanlığı'nın İstanbul ve Ankara metrolarını devraldığı dönemde kendilerine de Üçyol-Üçkuyular hattını yapmayı önerdiklerini ancak "Biz başladığımız işi yarım bırakmayız. Bizi başkalarıyla karıştırmayın" yanıtı verdiklerini söyledi. Buna karşın Fahrettin Altay-Narlıdere ve Halkapınar-Otogar metrolarını yapabileceklerini belirterek projelerini verdiklerini belirten Kocaoğlu "Dört yıldır bekledi. Altı ay önce "projeleri vermediler ondan yapamıyoruz' diye bir gerekçe söylediler. Bu gerekçe değil, ihalesiz tünel yapan, ihalesiz yol, projesiz tünel yapan bir Ulaştırma Bakanlığı için önemli değildir. Yapmaya niyeti olmayınca her türlü gerekçe bulunuyor" dedi.

YENİ METRO, TRAMVAY HATLARI

Başkan Kocaoğlu yeni raylı sistem hatlarını da açıkladı. Fahrettin Altay-Narlıdere İstahkam metro hattı (8,5 km), Narlıdere İstihkam-Urla İYTE (30 km), Üçyol-Buca Tınaztepe Kampüsü (9,5), Halkapınar-Otogar metro hattı (4,5 km) Ege Üniversitesi-Evka 3 Metro hattı 1 km derin tünelle Bornova Merkezi bağlanacak.
İZBAN hattı kuzeyde Bergama'ya (52 km), güneyde Selçuk'a (56km) uzayacak. Tramvay hatları ise Fahrettin Altay-Halkapınar ( Konak tramvayı 13 km), Alaybey-Mavişehir (Karşıyaka tramvayı 9,7 km), Bornova Merkez-Bayraklı Adliye (Bornova tramvayı4,5km), Şirinyer-Tınaztepe (4,9 km), Fevzipaşa Bulvarı-Yenişehir Hastaneler-Gatih Caddesi-Halkapınar Aktarma Merkezi (5,5 km), Alsancak TMO siloları ile Cumhuriyet Meydanı arasında, Kordon'da tek hat üzerinden ring seferi yapan nostaljik tramvay (Kordon tramvayı 2,2 km) olacak.
Deniz ulaşımının toplam ulaşım içindeki payını yeni 15 vapur ve 3 arabalı vapurla toplam ulaşımda 3 kat arttıracaklarını belirten Kocaoğlu, yeni vapur iskeleleri kurulacağını, dış körfeze de sefer başlatacaklarını açıkladı. Elektrikli otobüslerin de kademeli olarak filoya katılacağını belirten Kocaoğlu, ulaşımda önemli adımlar atacaklarını söyledi.

ALSANCAK TÜNELİ SÜRPRİZİ

Aziz Kocaoğlu, kent genelinde 63 adet karayolu alt ve üst geçidi yapılacağını açıkladı. Bunlarda en önemlisini ise kent merkezinde trafiğin en çok sıkıştığı Vahap Özaltay Meydanı'nda olacağını belirten Kocaoğlu "Talatpaşa, Şair Eşref ve Ziya Gökalp Bulvarının kesiştiği Vahap Özaltay Meydanı ile Havagazı Fabrikası arasındaki güzergahta, 2 gidiş geliş olacak şekilde aç kapa tünel çalışması yapılacak. Böylece kentin en sorunlu kavşak ve güzergâhına çözüm bulunacak. Üzerinden sadece tramvayın geçeceği bir yaya bölgesi olacak “dedi. Ulaşımda yeni yollara açarak alternatifleri arttıracaklarını, Homeros Bulvarını otogar, çevre yoluna bağlayacaklarını açıklayan Kocaoğlu, Bornova'da Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ni Altınyol ve Manisa yoluna bağlayacaklarını belirtti.

OTOPARKLAR İKİYE KATLANACAK

Kent içinde yeni tam otomatik ve yer altı otoparkları oluşturacaklarını ve kapasitenin 2 katına çıkartılacağını belirten Kocaoğlu, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı yer altı otoparkı, Buca Kasaplar Meydanı otoparkı, EVKA 3 katlı otoparkı, Yeşilyurt katlı otoparkı, Hasan Tahsin Katlı otoparkı, Alaybey katlı otopark, Karafatma otoparkı, Ulukent katlı otoparkı, Selçuk Terminali otopark, Ayavukla Kilis yanı katlı otoparkı, Susuzadede katlı otopark, Bostarnlı Hakimevi önü yeraltı otoparkı, Üçkuyular katlı otoparkı, Yenişehir Gıda Çarşısı katlı otoparkı, Adliye katlı otoparkını yapacaklarını söyledi.
Kocaoğlu, yayalara verdikleri önem nedeniyle ana arterlerde asansörlü yürüyen merdivenli yaya üstgeçitleri yapacaklarını belirtti. Ayrıca BİSİM projesindeki bisiklet ve istasyon sayısını arttıracaklarını ilçe merkezlerinde 134 km bisiklet yolu oluşturacaklarını açıkladı.

EVSEL ATIKLAR EKONOMİK KAZANCA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Başkan Kocaoğlu son teknoloji bertaraf edilmesi enerjiye dönüştürülmesi ve hammadde olarak değerlendirilmesi projesinin yer aramadaki çeşitli problemler, yer arama çalışmalarının siyasete kurban edilmesi nedeniyle mesafe alamadıkları tek çevre yatırımı olduğunu söyledi. ÇED süreci sonrası en kısa zamana evsel atıkları dönüştürüp hem enerji elde edeceklerini hem de kente ülkeye kazandıracaklarını belirten Kocaoğlu, bu tesis için kaynak değil izin istediklerini dile getirdi.

SANAT VE SANATÇIYA SAHİP ÇIKILACAK:

Kocaoğlu, Mavişehir'de mimarisi ile kentin yeni sembolü olmaya aday Türkiye'de ilk kez opera binası olarak projelendirilen Opera binasının temelini 2014'te atacaklarını açıkladı. Ayrıca, tiyatro ve müzikle özgürce buluşulması için Şehir Tiyatroları ve Filarmoni Orkestrası kuracaklarını da vadetti.
TARİH PROJELERİ. Kocaoğlu tarihsel mirası ket kimliğinin parçası kılmak için, İzmirlilerin tarihe ilişkin bellediğini güçlendirecek ve turizme katkı verecek projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Kocaoğlu "Kadifekale'de gecekondular arasına sıkışımış Antik Roma Tiyatrosu günışığına çıkarılacak. Kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Kale'nin sur duvarları restorasyonu bu yıl içinde bitecek. Bölgede Ege Medeniyetleri Kültür ve Sanat Merkezi kurulacak. Namazgah hamama restore edilecek.

SPOR KENTİ İZMİR

Kocaoğlu, Uzundere ve Örnekköy'e stat ve spor kompleksi yapma konusundaki hedefini önümüzdeki döneme de taşıdı. Seçi öncesi Spor Bakanlığı'nın TOKİ aracılığıyla ihale çıkarak Yalı'daki KSK arsasına ve Göztepe'nin Gürsel Aksel Stadı’na 15 bin kişilik yeni stat yapmak için ihale yaptığını belirten Kocaoğlu"Stat ve AVM yapacaklar. Bunların olması mümkün değil. Biz daha önce Örnekköy ve Uzundere'ye birlikte stat yapmayı teklif ettik. Biz yapıp devretmeyi teklif ettik. Kabul etmediler. Zihniyite bakın. Biz eski troleybüs garajını Adnan Saygun Sanat Mermkezi yaptık. Onlar ise çok yakına stat yapacağız diye AVM peşinde, tezgah peşinde koşuyor" dedi.

FUARDAN KALE'YE TELEFEİK

Kocaoğlu, Sümerbank Basma Fabrikası'nın olduğu yerde İzmir'e yakışır bir müze yapılmasın planladıklarını,Kültüpark fuar hollerini kongre ve sergi sarayına dönüştüreceklerini söyledi. Ayrıca Kültürpark'tan Kadifekale'ye teleferik yapacaklarını açıklayan Kocaoğlu “Kongreye fuara gelen insanların Kadifekale'ye teleferikle çıkmasını sağlayacağız" dedi.

SAĞLIK KENTİ İZMİR

Kocaoğlu, İnciraltı'nda 400 dönüm düşük yoğunluklu sadece sağlık sektörünün konuşlanabileceği, sağlık araştırma enstitüleri tıp fakülteleri yüksekokulları, hastaneleri, geriatri merkezleri spalar, kür merkezleri termal otellerden oluşan, 4 katı geçmeyen sağlık kampüsü oluşturmak istediklerini açıkladı. Ancak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın planında alanlın tam ortasına çok büyük AVM yeraldığını belirten Kocaoğlu "İşte bu AVM zihniyeti İzmirlileri, bizi bu işten vazgeçme aşamasına getirdi. Sağlık merkezinin ortasına olur mu? Bölgede yolun karşısında trafik mevcut AVM'ler nedeniyle zaten kitleniyor" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YASA DEĞİŞMELİ

Başkan Kocaoğlu, kentsel dönüşüm projelerinde Bayraklı ve Uzundere'de uzlaşma görüşmelerinin sürdüğünü, diğer bölgelerde önemli mesafe katlettiklerini söyledi. Bunlara devam edeceklerini belirten Kocaoğlu ancak 6306 Sayılı Riskli Alanlar Yasası'nın dayatmacı bir yasa olduğunu Hükümet'in veya Anayasa Mahkemesi'nin mülkiyet hakkına müdahale içeren yasanın değişmesi için, düzeltilmesi için harekete geçmesini istedi.

SÜT KUZUSUNDA HEDEF 250 BİN AİLE

Kocaoğlu, 'Süt kuzusu ‘projesi kapsamında 120 bin dar gelirli ailenin yaşadığı haneye 0-5 yaş arası çocukları için her hafta 2 litre süt dağıttıklarını söyledi. Hedeflerini yeni bağlanan ilçeleri de katarak sayıyı 250 bine çıkarmak olduğunu belirtti.

DIŞARIDAN EMPOZE PROJELER DEĞİL İZMİRLİLERİN PROJELERİ

Kocaoğlu konuşmasını "İzmir Büyükşehir Belediyesi yaşam biçimini koruyarak, yaşam kalitesini, dünya ekonomisindeki yerini ve birlikte yaşama kültürünü geliştiren, sürdürülebilir bir kentsel gelişmeyi sağlayan, katılımcı demokratik bir yerel yönetim olarak özetleyebileceğiz stratejik hedef ve uygulama politikaları geliştirmeyi bir bölümü sürmekte bir bölümlüde planlanmış olan bu projelerle gerçekleştirmek için her türlü finans gücüne ve kredibiliteye sahiptir. Bu projeler rant değil yaşam kalitesi üreten projelerdir. Yaşam kalitesin kamu malı olarak üretmekte, tüm toplumu kapsamaktadır. Kente dışarıdan empoze edilmemekte, şeffaf olarak geliştirmektedir. Hepsi yerel demokrasi projesidir. Özetle bu projeler İzmirlilerin projesidir" dedi.
Kocaoğlu, konuşmasını ardından CHP İl Başkanı Ali Engin ve CHP ilçe belediye başkan adaylarını sahneye tek tek davet etti. Birlikte çekilen fotoğrafla toplantı sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!