Kocaoğlu: İzmir'e 'Sümüklü' diyenler bugün 'Gözbebeğimiz' diyor

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu: İzmire Sümüklü diyenler bugün Gözbebeğimiz diyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2018 13:55

Kocaoğlu: İzmir'e 'Sümüklü' diyenler bugün 'Gözbebeğimiz' diyor

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBETON tarafından açılan 5 yeni tesisin açılışında yaptığı konuşmada, "Gavur İzmir diye imalarda bulundular. Bizim kalkınma hamlelerimizle İzmir'e nitelikli insanlar geliyor. Şimdi bakıyorsunuz İzmir’e ‘Sümüklü’ diyenler bugün 'Gözbebeğimiz' diyor" dedi.

İZBETON Genel Müdürlüğü, 5 yeni tesisin açılışını yaptı. Tesislerin maliyetleri düşürecek ve hammadde konusunda dışa bağımlılığını azaltarak yılda 25 milyon TL tasarruf sağlaması hedeflendi. Tesislerin Bornova’daki merkez şantiyesinde düzenlenen açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ile ilçe belediye başkanları katıldı. Vatandaşlar üzerinde Kocaoğlu'nun fotoğrafının yer aldığı "İzmir sensiz olmaz" yazılı pankartlar taşıdı. Çocuklardan çiçekler alan Kocaoğlu, küçük bir çocuğu omuzlarına oturtarak objektiflere poz verdi. Kocaoğlu, "İtikatı zayıf, sümüklü' dediler. 'Gavur İzmir' diye imalarda bulundular  Kente birçok ithamlarda bulundular. Kent göç alıyor. Bizim kalkınma hamlelerimizle nitelikli insanlar geliyor. Beyaz yakalı bilim insanları tercih ediyor. Şimdi bakıyorsunuz İzmir’e 'Sümüklü' diyenler, bugün 'Gözbebeğimiz' diyorlar. İzmir’e kim ne yaptı, hangi kurumlar nasıl çalıştı? Hangi vatan sevgisi ve şehir aşkıyla neler yapılmıştır? Bunlar, 'Eli yüzü sümüklü' demekle olmaz. Etnik inancına, kimliğine bakarak olmaz. İzmir kimse destek olmasa da kendi zenginlikleriyle kalkınabilecek müstesna kentlerden birisidir. Bundan sonra da İzmir katlanarak büyüyecektir" dedi.

"KONAK TRAMVAYI BEĞENİLDİ"

Kocaoğlu, Halkapınar- Üçkuyular arasında deneme seferlerine başlayan Konak tramvayının beğenildiğini belirterek, "Çok hırpalandık, eleştirildik ama kullanılmaya başlayınca güzel oldu. Konak tramvayı da tıpkı Karşıyaka gibi güzel olacak. Narlıdere metrosu ihalede. Buca metrosu da onaylanınca ihaleye çıkacağız. Aliağa-Bergama ihalesine çıkacağız. Nüfusa oranla raylı sistemimiz çok büyük. Konak tramvayı ile birlikte İzmir'de günde 850 bin kişi taşınacak. Bunlar olmasaydı trafikte 1200-1300 araç daha olacaktı. Bu da bizim otobüs fiomuzun iki katına çıkması demekti" dedi.

Köy ve arazi yollarını asfatladıklarını anlatan Kocaoğlu, "14 yıldır yapıyoruz. Bitmedi, bitmeyecek. Alsancak’ta, Konak’ta ne varsa dağ ve orman köyünde o olacak. Bizi 'Köylere çok gidiyor' diye eleştiriyorlar. Kime gidilmemişse, yıllarca hizmet alamamışsa oraya gidilecek" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF   

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!